Şike onlar sayesinde unutulmadı....

1 yıldır bıkmadılar ve usanmadılar. Şike onlar sayesinde unutulmadı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında vicdan rengi formalarla  “Temiz Futbol eylemi” yapan Turkish Fair Play Platform üyeleri eylemlerin 1. yıldönümünde düzenledikleri bir yemekte bir ara

Şike onlar sayesinde unutulmadı....

1 yıldır bıkmadılar ve usanmadılar. Şike onlar sayesinde unutulmadı. 

Türkiye ve dünyanın dört bir yanında vicdan rengi formalarla  “Temiz Futbol eylemi” yapan Turkish Fair Play Platform üyeleri eylemlerin 1. yıldönümünde düzenledikleri bir yemekte bir araya geldi.
 
Yaklaşık 90 kişinin katıldığı ve oldukça keyifli geçen  yemekte tanışma ve sohbet etme imkanı bulan aktivistleri Avukat Eda Lermi Zorer ve Erdem Egemen süreç hakkında bilgilendirdi.
 
29 Mart akşamı Çaykara Eğitim Vakfı’nın Aksaray’daki tesislerinde düzenlenen yemeğe katılanlar dünyada eşi benzeri görülmemiş bu sivil direniş ile ilgili düşüncelerini dile getirirken eylemlerin destekçilerinden Spor yazarı ve Trabzon Fikir Kulübü kurucusu Yavuz Saltık yaptığı kısa konuşmada eylemler hakkında bilgi verirken bundan sonra yapılacak işler için belirlenen yol haritasını da paylaştı.
 
Trabzon Fikir Kulübü’nün katkıları ile düya spor tarihinin en büyük sivil direnişi olan Temiz Futbol Eylemlerini anlatan bir belgesel film çekildiğini anlatan Saltık, Bu proje için yönetmen Muhammet Çakıral çalışmalara başladı. Ayrıca Avrupa ve Türkiye’de yapılması düşünülen eylemler için hazırlıklarımız devam ediyor. Kesinleşince Trabzon ve Türkiye kamuoyu ile  paylaşacağız.
 
İstinye’de 18 kişi ile başlayan eylemlerin artık tüm Türkiye ve dünyaya yayıldığını da belirten Saltık, şu ifadeleri kullandı. 3 Temmuz tarihinden bu yana Trabzonspor camiası adına isyan bayrağını ve adalet haykırışını dile getiren bir gurubuz.  Bugün tüm Trabzonspor camiası ve hatta Türkiye şikeyi unutmamış ise bu durum, bu eylemleri inat ve ısrarla namus davası gibi görüp sahiplenenlerin sayesindedir. Temiz Futbol eylemleri başlarken “Nereye kadar sürecek bu eylemler” diyenlere karşı bir söz kullanmış ve “Kıyamete kadar” demiştik.
 
 Peşinde olduğumuz şey kupa denen teneke parçası değil Adalet ve Haktır. Bütün hak ve emek mücadelesi veren veya vermek isteyenleri bu eyleme desteğe davet ediyorum. Eylemlere desteğinden dolayı Vira Avrupa, Tayfa, GG Avrupa ve Trabzonsport.com üyelerine özellikle teşekkürü bir borç biliyorum. Yemek toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor