Şike İddianamesi hazır!

* Savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan yaklaşık 400 sayfalık iddianamede 93 şüpheli yer alıyor.* Bir numaralı şüpheli olarak Olgun Peker’in gösterildiği iddianamede, FB Başkanı Aziz Yıldırım ise iki numaralı şüpheli olarak yer alıyor.* İki farklı örgüt

Şike İddianamesi hazır!

* Savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan yaklaşık 400 sayfalık iddianamede 93 şüpheli yer alıyor.

* Bir numaralı şüpheli olarak Olgun Peker’in gösterildiği iddianamede, FB Başkanı Aziz Yıldırım ise iki numaralı şüpheli olarak yer alıyor.

* İki farklı örgütten bahsedildiği belirtilen iddianamede, bir örgütün lideri Olgun Peker olarak anlatılırken diğer örgütün yöneticisi olarak ise Aziz Yıldırım gösterildi.

Türkiye’nin gündemini sarsan Futbolda şike soruşturması tamamlandı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, iddianameyi yarın Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e sunacak.

93 ŞÜPHELİ VAR

Savcı Mehmet Berk tarafından hazırlanan yaklaşık 400 sayfalık iddianamede 93 şüpheli yer alıyor.

AZİZ YILDIRIM ÖRGÜT YÖNETİCİSİ

Bir numaralı şüpheli olarak Olgun Peker’in gösterildiği iddianamede, FB Başkanı Aziz Yıldırım ise iki numaralı şüpheli olarak gösterildi. İki farklı örgütten bahsedildiği belirtilen iddianamede, bir örgütün lideri Olgun Peker olarak anlatılırken diğer örgütün yöneticisi olarak ise Aziz Yıldırım gösterildi.

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ ŞÜPHELİ

Yeni şike yasası yürürlülüğe girmediği için eski yasaya göre ceza istenen iddianamede Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın da şike suçlamasıyla zanlılar arasında yer aldığı öğrenildi.

SORUŞTURMA ARALIK 2010’DA BAŞLADI

Türkiye’nin gündemini sarsan soruşturma Aralık 2010’da eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatıldı. Öz’ün başsavcı vekili olmasının ardından soruşturma dosyasını savcı Mehmet Berk devraldı. Soruşturma kapsamında operasyon ise Temmuz ayında yapıldı. Türkiye’nin gündemini değiştiren operasyonda Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu birçok isim gözaltına alındı. Spor kamuoyunun yakından tanıdığı birçok isim de adliyede veya emniyette ifade verdi. En son Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın gözaltına alındığı soruşturma kapsamında 31 tutuklu bulunuyor. Soruşturma kapsamında Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Bülent Uygun, Mecnun Otyakmaz, Cemil Turan, Ümit Karan, Korcan Çelikay, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Ahmet Çelebi, Sami Dinç, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcan, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice ve Ali Kıratlı gibi isimler tutuklu bulunuyor.

YASA DEĞİŞTİRİLDİ

Şike ve teşvik pirimi için verilen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar indirilen yasa düzenlemesi Meclis’ten geçti. Yasa henüz Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmadığı ve resmi gazetede yayınlanmadığı için yürürlüğü girmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor