Şike davasının hakimi konuştu!

ŞİKE DAVASINA BAKACAK OLAN YARGITAY BAŞKANI, “BEN HAYATI BOYUNCA DİK DURMUŞ BİRİYİM.”HUKUK NE DİYORSA OŞike Davasına bakacak olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğru Taka gazetesinden Sedat Tunalı'ya konuştu.TUNALI: Sayın Başkan, kamuoyun

Şike davasının hakimi konuştu!

ŞİKE DAVASINA BAKACAK OLAN YARGITAY BAŞKANI, “BEN HAYATI BOYUNCA DİK DURMUŞ BİRİYİM.”

HUKUK NE DİYORSA O

Şike Davasına bakacak olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğru Taka gazetesinden Sedat Tunalı'ya konuştu.

TUNALI: Sayın Başkan, kamuoyunda başta Spor Bakanı Suat Kılıç olmak üzere birçok etkili ismin Aziz Yıldırım ve diğer bazı sanıklar lehine sizinle görüştükleri, sizi etkilemeye çalıştıkları konuşuluyor. Doğru olma ihtimali var mı?

TUĞRUL: Asla bu ve buna benzer girişimler olmamıştır, buna izin vermem. Ben hayatı boyunca dik durmuş biriyim. Ekşi yemediğim için de karnım hiç ağrımadı. Bundan sonra da aynı olacak.

TUNALI: Davayı ne zaman karara bağlarsınız?

TUĞRUL: Dava Geldikten sonra hızla çalışacağız!

TUNALI: Dosya hala size gelmedi mi? Neredeyse 9 ay oldu?

TUĞRUL: Maalesef Yargıtay Başsavcılığının incelemesi bitmedi. Bekliyoruz.

TUNALI: Özellikle şikenin mağduru Trabzon camiası bu gecikmelerin kasıtlı olduğunu düşünüyor ve sizleri de “şahsen” tanımadıkları için bu oyunun parçası olarak değerlendiriyorlar. Aslında böyle olmadığını anlatmak takdir edersiniz ki çok zor.

TUĞRUL: Sedat bey, ben Fenerbahçe Kongre Üyeliğimi de gizlemedim, buna gerek duymam. Zira insanın en büyük mahkemesi kendi vicdanıdır ve ben önüme gelen dosya ne diyorsa onu diyeceğim.

TUNALI: Peki, size göre devletin bir mahkemesinin sanıklar hakkında “şike yaptılar ve şu şu cezaları verdim” hükmü, sizin kanaatinizi etkilemedi mi?

TUĞRUL: Burası en üst makamdır. Ben ve arkadaşlarım önümüze gelen dosyalara sadece bir hukuk dosyası olarak bakarız. Ben şu gördüğünüz kitapları yazabilmek için (Tuğrul, burada yazdığı birbirinden kalın ve uzmanlık gerektiren hukuk kitaplarını gösterdi) 40 yıllık bir geçmiş ve tecrübe biriktirdim.

TUNALI: Evet

TUĞRUL: Sizce hayatı boyunca dimdik durmuş bir hukuk adamı, bu birikimini suç işlemiş ya da işlediği iddia edilen herhangi biri için ki bunlardan biri de Aziz Yıldırım’dır, bir anda yok sayabilir mi? Dosyaya bakacağız Aziz Yıldırım ya da diğer sanıkların bir suç işlediklerine kanaat getirirsek de gereğini yapacağız.

TUNALI: Tüm Trabzonsporlular ve adalet beklentisi içindeki futbolseverler ve hatta Dünya futboluna yön veren UEFA ve FIFA gibi kurumlar sizden gelecek kararı bekliyor. Özellikle Trabzonluların devlete ve adalete olan güvenleri sarsılmış durumda.

TUĞRUL: Benim öz yeğenlerim Trabzonlu ve ben Trabzonluların bu memleketi nasıl sevdiklerini iyi bilirim. Herkes şunu bilsin ki, dosyada hukuken ne varsa karar da öyle çıkacaktır. 

TUNALI: Daha ne kadar uzar bu süreç, öngörünüz var mı?

TUĞRUL: Yargıtay başsavcılığındaki inceleme bitip bize geldikten sonra bu davaya öncelik verecek ve en az 5 kişilik komisyonla dosyayı incelemeye başlayacağız. Dosya bize geldikten sonra 2-3 ay içinde kararı veririz.

TUNALI: Ihlamur çok güzeldi, çok teşekkür ederim.

TUĞRUL: Ben teşekkür ederim Sedat Bey. Her zaman beklerim.

RÖPORTAJ: SEDAT TUNALI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler