Sepp Blatter konuştu

FİFA Başkanı Sepp Blatter konuştu.Blatter, "Bugün Avrupa ve Türk futbolu için çok önemli bir gün. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kongremize katıldığı için teşekkür ederiz. TFF'ye bu organizasyon için teşekkür ederiz.Futbola saygı ve fair-play gerekiyor.

Sepp Blatter konuştu

FİFA Başkanı Sepp Blatter konuştu.

Blatter, "Bugün Avrupa ve Türk futbolu için çok önemli bir gün. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kongremize katıldığı için teşekkür ederiz. TFF'ye bu organizasyon için teşekkür ederiz.

Futbola saygı ve fair-play gerekiyor. Ama buna rağmen halen bazı problem yaşıyoruz. Tabi bütün problemlere değinmek istemiyorum ama özel bir sorundan bahsetmek istiyorum. Futbol biliyorsunuz sahada oynanıyor ama üç unsur söz konusu ise kontrol kolay.

 

Herşeyden önce sınırları çizeceksiniz çizgiler var kale çizgisini geçmesi lazım ki topun gol olabilsin bir hakeme ihtiyaç var vede 45 dakikalık devre için oynanması lazım. Sahada tabiki bunları idare etmek kontrol etmek saha içinde kontrol etmek nispeten kolay. Ama saha dışına çıktığı zaman oyun 300 milyonluk futbol seyircisi için herşey değişir.

 

Bir sorun var. Şöyleki yakın tarihde bu bölgeyi de etkileyen problem bu yasa dışı bahisler ve şike malesef bununla neticeleniyor. Ama memnuniyetle söylemekteyim ki UEFA ile bir erken uyarı sistemi tesis ettik ve interpol ile müştereken çalışma yapıyoruz. 

 

Devamı sayfa 2'de

Şike tehlikesi spora büyük zarar veriyor. Yarışma ruhuna çok aykırı sonuçlarla karşı karşıya kalıyoruz ki görüyoruz bunu zaten.

 

Bu yıldan itibaren biliyorsunuz dünya kupası elemeleri gerçekleşecek ve biz de bu çerçevede tam bir güvence vermeyi hedefliyoruz. Yapılacak tüm maçlardaki oyuncular için sigorta getireceğiz. Hem oyunculara hem federasyonlara önemli bir destek olacak bu sigorta uygulaması. Önümüzde tabiki bir reform süreci de yer almakta. Tabi ki bir sonraki kongreye önemli tavsiyeler aktaracağım. Hepinizi 24-27 Mayıs arasında bölgenizde Budapeşte'de düzenlenecek kongreye davet etmek isterim.

 

Sözlerime son verirken özellikle UEFA İcra Kurulu'na Platini'nin şahsiyetinde çok teşekkür ediyorum. Diğer federasyonlarla işbirliğinde çalışması çok güzel. UEFA'nın böyle çalışması FİFA için de çok önemli" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor