Şenol Güneş'in tek derdi savunma

 Avrupa defterini kapattıktan sonra Spor Toto Süper Lig'de de Mersin İdman Yurdu'na sahasında boyun eğen Trabzonspor'da Şenol Güneş, deplasmanda oynanacak Beşiktaş maçı öncesinde savunmaya çare arıyor.Oynadığı son 4 resmi maçta kalesinde 12 gol gören Trab

Şenol Güneş'in tek derdi savunma

 Avrupa defterini kapattıktan sonra Spor Toto Süper Lig'de de Mersin İdman Yurdu'na sahasında boyun eğen Trabzonspor'da Şenol Güneş, deplasmanda oynanacak Beşiktaş maçı öncesinde savunmaya çare arıyor.

Oynadığı son 4 resmi maçta kalesinde 12 gol gören Trabzonspor savunması zorlu Beşiktaş maçı öncesinde alarm veriyor. Savunmada yapılan aynı hatalara çözüm üretememenin sıkıntısını yaşayan teknik direktör Şenol Güneş, zorlu deplasman maçı öncesi defansa çözüm üretmeye çalışıyor.

Glowacki'nin yokluğunda savunma da Giray ve Celustka'yı deneyen ardından ise Giray'ın yanına Mustafa Yumlu'yu monte eden tecrübeli teknik adam yapmış olduğu değişiklikler çözüm olmazken, elinde alternatif bir ismin bulunmaması nedeniyle de zorlu maç öncesi kara kara düşünmeye başladı.

Savunma oyuncuları ile sık sık bir araya gelen deneyimli teknik adam oyuncularını kafa olarak rahatlatmaya çalışırken, diğer taraftan ise Beşiktaş maçında dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

ŞENOL GÜNEŞ KAMPA GİRDİ
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren takımını düzlüğe çıkarmak için yoğun bir çalışma temposuna girdi. Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde kampa giren deneyimli teknik adam kurmaylarıyla sürekli bir araya gelerek Beşiktaş'ı analiz ediyor.

Bordo-mavili takımın için dönüm noktası olarak görülen karşılaşma için planlar yapan Güneş, futbolcularla da sürekli bir araya geliyor. Yoğun maç temposu nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Bordo-mavililer uzun bir aradan sonra
hafta içini maç yapmadan geçirecek.

PLAY-OFF İÇİN DÖNÜM NOKTASI
Trabzonspor, Beşiktaş maçı öncesi savunmada yaşadığı sıkıntıya çözüm üretmenin yollarını ararken, diğer taraftan ise play-off yolunda herhangi bir kazaya uğramamanın planlarını yapıyor. Ligde normal sürenin bitimine 6 hafta kalırken söz konusu haftalar içinde bordo-mavililer erken play-off sınavı verecek.

 Bordo-mavililer sırasıyla Beşikta, Sivasspor, Gençlerbirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Orduspor ile oynayacağı maçlarda ilk 4 takım arasına girmek için kader maçlarını oynayacak. Bu hafta Beşiktaş'a konuk olacak olan Bordo-mavililer play-off'u kovalayan Sivasspor'u evinde ağırlayacak, ardından play-off şansı bulunan Gençlerbirliği ile Başkent'te karşı karşıya gelecek.

Yine deplasmanda Sarı-kırmızılı takım ile karşılaşacak olan Trabzonspor bu maç sonrası Avni Aker'de ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk
edecek. Bu maç sonrası deplasmanda Orduspor ile karşılaşacak olan Bordo-mavililer normal lig süresini tamamlamış olacak.

GÜNEŞ'İN İLK 11'İ ŞEKİLLENİYOR
Beşiktaş karşısında tüm planlarını kazanma üzerine kuran Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, sahaya süreceği ilk 11'de kafasında şekillendirmeye çalışıyor. Cezalı Alanzinho'dan Beşiktaş maçında yararlanamayacak olan deneyimli teknik adam, bileğinden sakatlığı bulunan Halil Altıntop konusundaki kararını ise maç günü vereceği belirtiliyor. Savunma bloğunda yaşanan sıkıntı nedeniyle nasıl bir kadro ile sahaya çıkacağı merakla beklenen Güneş'in, 4-2-3-1 sistemi ile oynamasının ön planda olduğu
belirtiliyor.

Savunmada yaşanan alternatif sıkıntısı nedeniyle fazla değişiklik yapma şansı bulunmayan Güneş'in, sağ tarafa Celustka'yı çekip Serkan Balcı'yı orta sahada kullanabileceği, Zokora ve Serkan'ı savunmanın hemen önünde kullanmaya düşünen deneyimli teknik adamın Volkan, Colman ve Olcan'ı ofansif olarak kullanmayı düşünürken Burak Yılmaz'ı ise yine tek forvet olarak kullanabileceği ifade ediliyor.

JEBRİN HIRS KÜPÜ
Devre arasında Trabzonspor'un transfer ettiği Torric Jebrin hırs küpü. Bordo-mavili forma ile Türkiye Kupası maçında İstanbul Güngörenspor'a karşı forma giyen Ganalı oyuncu antrenmanlardaki temposu ve hırsı beğeni kazanıyor. Fizik gücü ve çalışmasıyla teknik direktör Şenol Güneş'in beğenisini kazanmaya çalışan oyuncu savaşçı kimliği ile ön plana çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor