Şenes Erzik o görüşmeyi anlattı

UEFA’nın Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor hakkında verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki merkez binasında hareketli saatler yaşandı. Hem 3 kulübün aldığı men, hem de şike iddialarına yönel

Şenes Erzik o görüşmeyi anlattı

UEFA’nın Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor hakkında verdiği 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki merkez binasında hareketli saatler yaşandı.

 

Hem 3 kulübün aldığı men, hem de şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Tahkim Kurulu’nun nihai kararını açıklamasına kısa bir süre kala UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i ziyaret etti.

 

20 dakika Demirören ile özel bir görüşme yapan Erzik, Cumhuriyet’in gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

 

Türk futbolu için kritik bir dönemin yaşandığı şu günlerde TFF Başkanı Demirören’i ziyaret etmenizi kamuoyu nasıl yorumlamalı? 

 

Şenes Erzik: Yıldırım Demirören beni arar, sorar, gelir; ben giderim.. Bir durum muhakemesi yaptık. Milli Takım’ın hazırlık maçı için beni Portekiz’e davet etti. Ancak gidemeyeceğimi söyledim. Kısa bir süre sonra Euro 2012 başlayacak ve ben de pazartesi günü Varşova’ya gideceğim.

 

Görüşmenizin detaylarında devam eden şike soruşturmasıyla ilgili konular konuşuldu mu?

 

Şenes Erzik: Normal bir sohbet ettik Demirören’le.. Zaten uzun bir görüşme olmadı, 15 – 20 dakika sürdü. Herhalde bu görüşme sıcak bir gündemin üzerine denk geldiği için farklı yorumlara neden oldu. Açıkçası bu ziyaretin böyle farklı yorumlara neden olabileceği hiç aklıma gelmedi. Biliyorsunuz, ben 3 Temmuz’dan bu yana hep sizlere teşekkür ediyorum, hiç konuşmuyorum. Zaten süreç bitmeden konuşacak bir şey yok. Demirören’le konuşmamızda özel bir şey yok; zaten 15 – 20 dakikada hangi konuyu ve neyi konuşacağız?

 

UEFA’nın Beşiktaş, Bursaspor ve G.Antepspor’u Avrupa’dan men etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Şenes Erzik: Kulüp Lisans Sistemi’nin bazı gerekleri var. Vadesi gelen borçlar ödenmediği için onlarla ilgili bazı yaptırımlar uygulanıyor. UEFA’nın Finansal Fair – Play düzeni bulunuyor. Bu sadece Türkiye’ye özgü bir şey değil, UEFA’nın Türkiye’ye herhangi bir şartlanması yok. 2013’ten itibaren daha da sıklaşacak. Artık kulüpler açısından bütçe çok önemli. UEFA, mali disiplin kurallarını petiştirdi. Kulüplerin gelir – gider tablosu mutlaka gelir lehine olmalı.

 

3 Temmuz’dan bu yana kamuoyunda yapılan “Şenes Erzik ortalarda görünmüyor”, “Şike iddialarıyla ilgili neden konuşmuyor?” şeklindeki eleştirileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Şenes Erzik: Nasıl ortalarda gözükmüyorum? Benim herkese kendimi ispat edecek halim yok. Ben ortalıkta görünüp de devamlı televizyona çıkıp bir şeyler anlatan adam değilim. Benim mevkiimde Türk futbolunda başka kim var? UEFA’da Platini’den sonra ben varım. Her dakika çıkıp konuşursam ne olur? Ben kulüp yöneticisi değilim. Kimseden iş öğrenecek halim yok. Beni UEFA’ya kara kaşım kara gözüm için getirmediler. 2 – 3 kişinin hakkımdaki acayip beyanları beni tahrik etmez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler