Şener'li Trabzon her yıl Avrupa'da

Futbol’da şike ve teşvik davası nedeniyle mesaisinin büyük bir bölümünü bu konuya harcayan, kulübün haklarını korumak için mücadele eden ve camiası tarafından yalnızlığa itildiğini düşünerek zaman zaman duygulanan Trabzonspor başkanı Sadri Şener, bordo-ma

Şener'li Trabzon her yıl Avrupa'da

Futbol’da şike ve teşvik davası nedeniyle mesaisinin büyük bir bölümünü bu konuya harcayan, kulübün haklarını korumak için mücadele eden ve camiası tarafından yalnızlığa itildiğini düşünerek zaman zaman duygulanan Trabzonspor başkanı Sadri Şener, bordo-mavili takımın her yıl Avrupa Kupalarında oynatmasıyla dikkat çekiyor. 

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, geçtiğimiz sezon hak ettiklerini düşündüğü şampiyonluk kupasını bordo-mavili kulübün müzesine getirebilmek için büyük bir mücadele sergiliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile birlikte buna bağlı olan kurumların vermiş olduğu kararlar her kesim tarafından eleştirilmesine rağmen, ortada tapelarin ve belgelerin bulunmasına karşın halen daha geçtiğimiz sezonki şampiyonluk kupasının bordo-mavili takıma verilmemesi Şener’in düşüncelerinde zaman zaman duygusallık yaşandığı görülüyor.

Trabzonspor için vermiş olduğu mücadelede yalnızlığa itildiğini düşünen deneyimli başkan Trabzonspor’u ise her zaman Avrupa Kupaları'nda oynatmasıyla dikkat çekiyor. Sadri Şener’in son gelişinde bordo-mavili takım 1’er Türkiye Kupası ve Süper Kupa kazandı.

2010-2011 sezonu şampiyonluğunu ise averajla Fenerbahçe’ye kaptırdı ancak ortaya çıkan şike ve teşvik davası nedeniyle Şampiyonluk kupasının hangi takımın hakkı olduğu tartışılmışmıştır.

SADRİ ŞENER 14 YIL ARADAN SONRA GELİŞİ
Sadri Şener, Trabzonspor'daki başkanlık görevinden ayrıldıktan yaklaşık 14 yıl sonra, 7 Aralık 2007'de Trabzonspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı. 2,5 ay gecikmeli olarak 10 Şubat 2008'de yapılan olağan kongrede rakibi İbrahim Hacıosmanoğlu'nu geride bırakarak, 3 Bin 296 üyenin 2 Bin 151'nin oyunu alarak bir kez daha Trabzonspor başkanlığına seçildi.

Görevi Nuri Albayrak’tan devralan Şener, ilk olarak mevcut teknik direktör Ersun Yanal’la çalışmaya devam kararı aldı. 1 ay sonra da takımdan ayrılmak istemesi nedeniyle Gökdeniz Karadeniz’i 8 Milyon 700 Bin Euro karşılığında Rusya'nın Rubin Kazan takımına verdi.

Şener’in takımın başına geldiği ilk dönemde bordo-mavili takım 49 puanla 6. sırada tamamladı.

ERSUN YANAL İLE DEVAM KARARI VE YENİDEN YAPILANMA
Sadri Şener, yeni sezona ise sıfırdan başladı. Ersun Yanal ile yola devam kararı alan Sadri Şener, Trabzonspor camiasını yeniden şahlandıran hareketin temellerini attı.

2008-2009 sezonu başında Trabzonspor'da hem kadro hem de idari olarak birçok yeniliklere gidildi. Aralarında Gökhan Ünal, Selçuk İnan ve Gustavo Colman bulunduğu 20’nin üzerine futbolcu transfer edildi. Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun kapasitesi artırılarak maraton tribününün çatısı kaldırıldı. Değirmendere spor’un adı değiştirilerek Trabzon Karadenizspor dönüştürüldü. 

Daha sonra ise bu takımın adı 1461 Treabzon oldu ve bu sezon Banka Asya Ligine çıkarak büyük bir başarı gösterdi. Bunun yanında Basketbol takımı kuruldu. 2 Ligde mücüdale etmesinin ardından Trabzonspor Basketbol takımı Beko Basketbol Ligine çıktı. Ancak gelinen süreçte ise basketbol takımı tekrar 2 lige düştü.
Bordo-mavili takım söz konusu sezonun ilk yarısı ikinci sırada bitirmesine rağmen ikinci yarının başında düşüşe geçti.

Sadri Şener, 25 Nisan 2009'da oynanılan ve 3-0 kaybedilen Sivasspor maçından sonra karşılıklı anlaşarak teknik direktör Ersun Yanal'ın görevine son verdi. 65 puanla ligi üçüncü bitiren Trabzonspor'u son 5 hafta PAF takım antrenörü Ahmet Özen çalıştırdı. Bordo-mavili takım söz konusu sezonda Avrupa Ligi’nde play-off maçı oynadı.

Sadri Şener, 2009-2010 sezonu için Samet Aybaba ile anlaşılmasına rağmen, yönetim içinden gelen tepkiler sonucunda Olağanüstü Genel Kurula gitme kararı aldı. Daha sonra birçok yabancı teknik direktörle görüşülmesinin ardından 23 Haziran 2009'da takımın başına Belçikalı Hugo Broos getirildi. 4 Temmuz'da yapılan ve tek aday olarak seçime giren Şener, kullanılan 786 oyun, geçerli olan 648'ini alarak yeniden başkanlığa seçildi. Brooslu Trabzonspor, çıktığı 13 lig maçında sadece 18 puan toplayabilince, yönetim Belçikalı teknik direktörün görevini son verdi.

ŞENOL GÜNEŞ DÖNEMİ VE TRABZONSPOR YÜKSELİŞ DÖNEMİ
Sadri Şener, 1 Aralık 2009'da teknik direktörlüğe görkemli bir törenle 3,5 yıllığına Şenol Güneş’i getirerek ikinci kez Güneş’le çalışmaya başladı.

Şenol Güneş ile birlikte çıkışa geçen Trabzonspor, 5 Mayıs 2010 tarihinde Fenerbahçe ile oynanılan Türkiye Kupası finalini 3-1'lik sonuçla kazanarak, 8 kez kupayı müzesini götürdü. Ligin son hafta maçında Fenerbahçe ile karşılaşan Trabzonspor rakibiyle 1-1 berabere kalarak sarı lacivertli ekibin şampiyonluğu Bursaspor'a kaptırmasına neden oldu.

Trabzonspor o sezon ligi 57 puanla 5. sırada bitirirken UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazandı.
Ertesi sezona Bursaspor ile oynanılan Süper Kupa maçıyla başlayan Trabzonspor, kupayı 3-0'lık sonuçla kazandı.

Bu kupa Sadri Şener'in ikinci kez yaptığı başkanlıktaki kulüp müzesine götürülen 2. kupa oldu. 2010-11 sezonuna çok iyi bir başlangıç yapan Karadeniz temsilcisi ligin ilk yarısını 42 puanla en yakın rakibinin 4 puan önünde lider tamamladı.

Şener, 19 Aralık 2010'da yapılacak olan olağan kongre için bir kez daha başkanlığa adaylığını koydu. Rakipsiz olarak seçime girdiği 61. genel kurulda 1 bin 792 oydan, geçerli olan 1 bin 658 oyun tamamını alarak bir dönem daha başkan seçildi. Trabzonspor sezonun ikinci yarısına kötü bir başlangıç yaparak, ilk üç hafta galibiyet alamadı.

Trabzonspor, başa baş geçen bir yarıştan sonra şampiyonluğu ikili averaj dezavantajıyla Fenerbahçe'ye kaptırdı. Ancak 3 Temmuz 2011’de ortaya çıkan Futbol’de şike ve teşvik iddiaları sonrası bordo-mavili kulüp şampiyonluk kupasının müzesine geleceği günü beklemeye başladı.

TRABZONSPOR İLK KEZ KATILDIĞI ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BAŞARI ELDE ETTİ VE MARKA DEĞERİNİ ARTIRDI
Trabzonspor, 2011-2012 futbol sezonu öncesi Şampigyonlar Ligi’ne katılmak için ön eleme oynayıp, Benfica’ya elenmesine rağmen 2010-2011 Türkiye futbolu şike soruşturması nedeniyle UEFA’nın isteği üzerine Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nden men ederek Trabzonspor’un katılmasını istedi. Bordo-mavili takım ilk kez Şampiyonlar Ligi grup müsabakalarına davet edildi. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk maçına 14 Eylül 2011’de çıktı ve Giusseppe Meazza Stadyumu’nda İnter ile oynanan maçı 1-0 kazandı. Bordo-mavili takım grup maçlarında tek yenilgisini deplasmanda CSKA Moskova karşısında 3-0’lık skor ile aldı. Grupta 7 puan topladı.

TRABZONSPOR BU SEZON YİNE AVRUPA’DA
Futbol’da şike ve teşvik davası nedeniyle oldukça zor günler geçiren Türk futbolu yeni arayışlara giderken ortaya çıkarılan play-off sistemi futbola yeni bir boyut getirdi. Bir yandan geçtiğimiz sezon kaybedilen şampiyonluk sonrası bir çok oyuncusunu kaybetmek zorunda kalan Karadeniz ekibi , şike davasıyla ilgili olarak ise mesaisinin büyük bir bölümünü bu davaya harcadı. Buna rağmen bordo-mavililer sezonu 3. sırada tamamlayarak yine Avrupa Kupalarına katılmaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor