Şener "CAS karar verirse kupa gelir"

 Trabzonspor başkanı Sadri Şener'den çarpıcı açıklamalar.Başkan Sadri Şener dün gece bir ulusal TV'de yaptığı açıklamada 1461 Trabzon'un başarılarından gurur duyduklarını söyledi. Şener 1461 Trabzon'un bu başarıları elde edeceğini kimsenin beklemediğini b

Şener "CAS karar verirse kupa gelir"

 Trabzonspor başkanı Sadri Şener'den çarpıcı açıklamalar.Başkan Sadri Şener dün gece bir ulusal TV'de yaptığı açıklamada 1461 Trabzon'un başarılarından gurur duyduklarını söyledi. Şener 1461 Trabzon'un bu başarıları elde edeceğini kimsenin beklemediğini belirterek"1461’i biz daha önce Karadenizspor’du adı. Trabzonspor’un alt yapısına destek olsun diye kurduğumuz bir pilot takımımızdı.

Daha sonra ismini Trabzon’un fethi 1461 ile özdeşleştirdik. Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u alışı. Ve bu takımın böyle çabuk bir yerlere gelebileceğini kimse tahmin etmiyordu ben de tahmin etmiyordum. 7-8 tane futbolcu Trabzon doğumlu futbolcular. Çok değerli bir hocamız var. Çok genç bir başkanımız var. Bizim yaptığımız maddi destekler daha çok.

Trabzonspor’un mevcut takımı şu an Türkiye’nin en iyi takımlardan biri. Her yabancı futbolcu ülkesinde kendi milli takımında oynuyor. Bizdekiler de keza öyle. Belki bir uyum sorunu yaşanıyor. Takımımızda 1-2 sene içinde ciddi değişiklikler oldu. Bu uyum sorunu bittiğinde biz yine puan listesinde en iyi sıralara geliriz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Transfer işini hoca isterse yapıyoruz. Arada bir doğrusunu söylemek gerekirse halkın baskısı ile yapıyoruz. Çok baskı olursa gidip bir oyuncu alınıyor.

TRANSFER KONUSU

Alper için geçen sene girişimlerimiz oldu Nobre için yok. Bütün bu transferlerden Şenol Hoca’nın haberi vardır. Şenol Hoca kendini öne çıkarmaz mutlaka alın, mutlaka almayın diye.. Tevazu gösterir o konuda yani ne verirsen onunla gitmeye çalışır. Hiçbir zaman demez bana neden bunu almadınız. Trabzonspor’u belli bir seviyede tutmak için mevcut bütçemiz dahilinde elimizden geleni yapıyoruz. Yanlış oyuncu almıyor muyuz? Alıyoruz mutlaka arada.. Henrique bizi hayal kırıklığına uğrattı. Çok gençti çok şeyler söylediler onun için. Burak’da bize geldiğinde hiçti. Burak transferi yapmıyorduk Gökhan’ı satmıştık o paranın yanına o katıldı. Eşantiyon gibi bu tabirden de o alınmasın. Öyleydi ordaki değeri Burak’a baktık büyük Burak oldu. FB’yi şampiyonluktan eden golü attı, geçen sene 34 tane gol attı. Sonra bizden ayrıldı. Çok takımda oynadı Burak. Çok konuşulmasını istediğimiz bir oyuncu değil Trabzon camiasında.

Selçuk’un kontratı bitmişti bizimle kontrat yapmadı. Tahminlerimi söylüyorum ya Trabzon’u sevmedi. Trabzonspor’u sevmemek mümkün değil Trabzon şehrini sevmedi. GS’de ne imkanları varsa belki bizde fazlası var kulüp olarak. Burak gitmeyeceğini söyledi Türk takımına yurtdışına gidersen senin önünü kesmeyiz dedik. Meğer o da oyunun bir parçasıymış. Çok da ilgilenmiyoruz artık bundan sonra. Küskünlüğüm var aşmak istemiyorum ondan.. Aşılmamalıki bir iz bıraksın. Yoksa 5 dakikada aşılır. Bizim 1461 bile orada tavrını belli etti o son maçta. İlerde başkanım küser iki ay sonra barışır denmemeli. Belli ölçüler içinde görüşüyoruz. Bir hafta sonra bizim oradalar Trabzon’dalar.

Recep Onur Kıvar’ın GS’ye gitmesi gibi bir ihtimal olduğunu zannetmiyorum. Tabii bunlar insan burada bir parantez açayım. Trabzon doğumlu olanlara % 1000 garanti verebilirim. Ama olmayanlara %80. Şimdi bunlar genç insan kız arkadaşları olabilir. Hanımefendi pat diye Trabzon’u tercih etmiyorsa benim gücümü aşıyor o. İstanbul şehriyle yarışamam ben. Futbolcular pek tarihi esere bakmıyorlar. Trabzon’daki sosyal imkanlarım bu. Trabzonlu futbolcuysan paraları biriktiriyorsun.  Gençlik yılları çok çabuk geçiyor. Futbol hayatını Trabzon’da devam ettirirsen çok para biriktitirsin.

Trabzonspor , Trabzon’un en büyük sivil toplum örgütü. Trabzonspor hep gündemde var. Orada futbol oynamak zor. Kendine iyi bakacaksın iyi yetiştireceksin.  Oynayanlar da çok kazanmışlardır. İstediklerini elde etmişlerdir. 30’lu yaşlardan sonra transfer olmuşlardır. Trabzonspor bunların hepsini sağlamıştır. Yönetilmesi de zor bir kulüptür. Trabzon’da yaşayan asbaşkanımız orada. Fakat önümüzdeki yıllara baktığımda yöneticilerin de burada yaşaması gerek diye düşünüyorum. Çünkü finans merkezi burası, yönetimin merkezi burası yani İstanbul’dan hareketle hep gidiyoruz. Daha çok buradaki insanlardan müteşekkir olması gerek diye düşünüyorum.

TRABZONSPOR’UN HES PROJESİ

HES meselesinde galiba ekip 2 veya 3 şirketle ihaleye girdi. Baskı falan söz konusu değil devletin makamında yapılan bir ihale. Bunlar öyle kolay işler değildir ayrıca o işi aldığın zaman. Bundan şikayet eden insanların evlerinin çatılarına baktınız mı hiç?Pembe, yeşil, kırmızı...çatı yok. Bunun ekonomiyle bir ilgisi yok. Ormanı kirletiyor ev buna niye kimse itiraz etmiyor yürüyüş yapmıyor? Maliyeti arttırarak tünelin içine cebril boruları aldık gözükmesin diye. Gözükse halkımızın zevki bozulmasın diye. Bakınca hiçbir şey görmüyorsun çevreyi bozan ne? Çevreciler klasik aynı tipler, mobil hareket ediyorlar. Tabii bunun daha politik boyutu olanlar anlatıyorlar gazcıların çıkardığı bir şeydir gaz daha çok satılsın diye karşı çıkıyorlar bilemiyorum.. Geçen kongredeydim. Benim de sabrım bir yere kadardır. Bir yerden sonra derim işte bunu satalım bunun bir değeri var.  Çevre kullanım hakkı alınımış bitmiş hepsi bitmiş. Sıkılıyorsun zannediyorsun ki onlar da benim gibi Trabzonspor’lu. Ekonomik boyutlarını öne alıyorlar. Siyaset maalesef öne geçiyor.

 

Önümüzdeki kongrede özel bir sebep olmadıkça, genç, eğitimli bir aday çıkarsa aday olmam. Ama kulübü de ortada bırakmam. Trabzonspor’a hizmet etmek bir görev. Başarı sağladıkça keyfi de alıyoruz. Trabzon halkını da çok seviyorum bazen çok kızıyorum bazı şeylerine ama.. İstanbul’da bugün en çok konuşulan konu 1461 bu hoşumuza giden bir şey.

128 milyon TL borcumuz var. Ama bu çevrilebilir bir borç. Doğaldır. FB, GS’den çok daha düşüktür borcumuz.  Yıllardır denen bir şey duvara toslayacaklar diye hala toslamadık. Toslayacağımız da yok.

GS ve BJK ile daha çok dostluk ilişkilerimiz vardı. FB ile de var sonuçta FB bu ülkenin büyük bir camiası. Hiçbir zaman düşman olmadık böyle bir talebimiz de yok. Haksızlık olunca başta ben durduramıyoruz mesela şike olayının üstünden zaman geçti, Tahrir meydanında protesto yapacalarmış durmuyor halk durmuyor. 3 kulüp bizim ezeli rakibimiz. Haksızlığa tahammül edemiyoruz.

Aziz Yıldırım’la görüşmedim. Mahkemede ayaküstü geçmiş olsun dedim. Aziz Bey çok iyi kalpli ama çok agresif bir arkadaşımız. Ben de bazen kendimi kaybedebiliyorum ters şeyler yapabiliyorum. Tribünde de oldu. Bir tanesi Emre ilgiliydi FB maçında. Bir de son iki hafta önce bastonumzla hücuma kalktık. Bize yakışmadı ama zaptedemiyorsun kendini.

TÜRK FUTBOLUNDA ŞİKE KAOSU

Fenerbahçe’nin şike yaptığını ben değil hakim söylüyor. Bu hakimin söyledikleri neden son zamanlarda tartışılıyor. Bana diyorlar ki bu kupa işini bırak. Yargıtay nedir yargıtay kararı bozar eklemez, çıkarmaz. Bana şöyle demişlerdi mahkemeni yerel mahkemede kazan yargıtayda değil. Ben haksızlığımın giderilmesi için hukuki bir mücadele veriyorum. Kulüp başkanı olarak görevim.

FB çok büyük bir camia ben 4 söylüyorum o bir söyleyince etki ediyor. Benim Trabzonsporlu genel yayın yönetmenim yok gibi hiçbir gazetede.

Mehmet Ali Aydınlar çok medeni bir insan. Şike sürecinin başında çok acele karar vereceğini bekledim. Uzattı.. Çok eskiden bir dostum. Federasyon şike konusunda yanlış bir karar verdi. Şimdi karar verenleri toplasanız siz de hakem olsanız mesela tahminen bir kere gelmezler. Vicdanen beni ve kendilerini ikna edemezler. Bir bölümde bu işi kapat diyor ısrarla neden kapatacağımı anlatsınlar kapatacağım.

Kılıçdaroğlu, Aziz Yıldırım çok haksızlık yapıldı dedi. Bir de gitti formasını aldı. Başbakan FB kulübüne gitti mi bilmiyorum. Başbakan Sow’u çağırdıysa  Bamba’yı sabah kahvaltısına çağırması lazımdı. Kılıçdaroğlu o takımı tuttuğu için mi böyle oldu bilmiyorum.. Gözlemim şu Trabzon siyasetçilerinde şunu göremiyorum kulüp birinci  planda partisi ikinci planda olmuyor. Başbakan ziyarete geldiğinde biz bu işlere karışmıyoruz demişti. Ve bana da bu kadar sert demeçler verme demişti. Biz de arada espriler yaparak götürmeye çalışıyoruz.

KUPA TRABZON’A GELECEK Mİ?

CAS karar verirse kupa gelecek. Federasyonun da şüphesi var. Kimse de sesli olarak UEFA neden uzatıyor diye sormuyor. Bütün tvler hergün bir bölüm ayırsa bu kupa bize gelir.

 TRABZON KURULMADAN ÖNCE HERKES BİR TAKIM TUTUYORDU

Trabzon’da Trabzonspor kurulmadın önce herkes bir takım tutuyordu. Trabzonspor 1967’de kuruldu hepimiz Trabzonsporlu olduk. 1967’den önce Fenerbahçeyi tutuyordum. Trabzon’da olsam Galatasaraylı olurdum.  Kaya Çilingiroğlu ağabeyimiz vardı o anlatmıştı. Trabzon’da Fakir olanlar Beşiktaş’ı tutardı, zengin olanlar GS’yi tutardı. FB’li olanlar ise ancak  2-3 kişi varmış. Trabzon dışında olanlar çeşitli takımları tutmuşlar. Ama hepsi sonunda Trabzonspor çatısı altında toplanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor