Şener: Avcı asimile olmuş

Neden Trabzonsporlu Şener, Abdullah Avcı'nın İstabul'da yaşaya yaşaya asimile olduğunu ve kendisini meşhur etmek için Galatasaray, Fenerbahçe'den oyuncular aldığını söyledi."AVCI HERALDE BİRAZ ASİMİLE OLMUŞ"Abdullah Avcı hakkında flaş açıklamalarda buluna

Şener: Avcı asimile olmuş

Neden Trabzonsporlu Şener, Abdullah Avcı'nın İstabul'da yaşaya yaşaya asimile olduğunu ve kendisini meşhur etmek için Galatasaray, Fenerbahçe'den oyuncular aldığını söyledi.


"AVCI HERALDE BİRAZ ASİMİLE OLMUŞ"

Abdullah Avcı hakkında flaş açıklamalarda bulunan Şener, "Milli Takım'da Abdullah Avcı'nın tercihi, o da pek sevmiyor sanıyorum bizim buraları. Buralı olmasına rağmen, heralde biraz asimile olmuş. İstanbul'dan takımların maçlarını seyretmek biraz daha kolay tabii. Sadece biz değil tabii, burada hiç yenilmeyen bir Orduspor var, ya da bir Kayserispor var. Buralarda da değerli oyuncular var. Hiç olmazsa insan şeklen, nezaket birer oyuncu olur. Bu iş teknik değil, kimse kimseyi kandırmasın" dedi.

"HOCA KENDİNİ MEŞHUR ETMEK İSTİYOR"

Abdullah Avcı'nın Galatasaray ve Fenerbahçe'den oyuncu aldığı zaman daha fazla gündemde kaldığını ifade eden Şener, "Yasin de olurdu, Olcan da olur. Bunun bilimsel bir izahı yok, edemezler de zaten. Hoca, Galatasaray ve Fenerbahçe'den oyuncuları kadrosuna aldığı zaman kendisini daha fazla meşhur edebiliyor. Basında olsun, televizyonlar da daha fazla konuşuluyor. Ama Anadolu takımından bir oyuncu alındığı zaman daha fazla mesuliyet yüklenebiliyor. Hoca, bana bunların sebebini izah edemez. Ben öyle istedim ve kararımı o şekilde verdim demek bir cevap olamaz" ifadelerini kullandı.
 

 
 
 
'1960'ların milli takımı gibi'
 
"Milli takımdan da uzaklaştırılan bir kulüp haline geldik. Bakalım daha ne kadar uzaklaştırılacağız? Milli takımda oynayabilecek oyuncularımız var. Bursa’nın da var, Kayseri’nin de var, diğerlerinin de var. 1960’ların milli takımları gibi... o zamanlar kadro sadece İstanbul takımlarından seçilirdi. İnsan nezaketen çağırır.  Takımlarında oynamayan oyuncular çağrılırken Onur da olurdu, Yasin de olurdu, Olcan da olurdu. Bilimsel bir izahı yok. Politik bir karar."
 
'Abdullah Avcı politik davranıyor'
 
"Galatasaray ve Fenerbahçe’den daha çok sayıda oyuncu aldığında medya da dahil olmak üzere sempatik gözüküyor. Anadolu’dan aldığı zaman ise sorumluluk yükleniyor. Bana bunu anlatamaz. Bunun bir bilimsel açıklaması yok. 'Ben öyle uygun gördüm aldım' sözü ise bir açıklama değildir


"BİZ ADİL YARGILANMADIK VE BUNUN İÇİN DE..."

Avrupa İnsan Mahkemesi'ne başvurma sebeplerini de ifade eden Şener,

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurduk. Ancak bilinmeli ki, 'Bize penaltı vermediler' diye başvurmadık. Federasyonun disiplin ve tahkim kurullarının kararları nihai. Adil yargılanmadığımızı, yalnızca başkanın ifadeleriyle karar verildiğini söyledik. Kurulları federasyon başkanı kendisi seçti. Türkiye’de tahkim kurulundan sonra gidecek mercii yok. Anayasa Mahkemesi yalnızca 1 ay önce olan olaylara bakıyor. Bu yüzden AİHM’e gittik."

  "Biz adil yargılanmadık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Türkiye'de görev yapan kurullarda yer alan isimlerin, her başkan değişiminde değişiklikler gösterdiğini söyledik. Bize verilen kararların Tahkim'den dönme gibi bir durumu yok. İnşallah hayırlı olur" şeklinde konuştu.
 
'Demirören bana söz vermişti'
 
"Demirören bana söz vermese ona niye oy vereyim ki? 'Ben sana kupa vermiyorum' dese oy verir misin? Daha sonra ilişkilerimiz resmi ilişkiler içinde oldu.
'Bu konu soğudu, ısıtıp ısıtıp önümüze koyma' diyorlar. Ben de bir camiayı temsil ediyorum. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.
 
Kızım da avukat ve AİHM’de çalıştı. Uzun dilekçelere bakılmadığından 7 sayfalık dilekçeyi 5 sayfaya dahi indirdik. Bu kadar ince detaylara kadar bakıyoruz. Sonra da CAS var. Başkan olarak yapacağım bir şey yok."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler