Selçuk'un rakibi hastanelik oldu

Dünya Gümüş Kemer Şampiyonluk kemerini Selçuk Aydın'dan almak için ikinci kez Kanada'dan gelen Romen boksör Jo Jo Dan, Selçuk Aydın'dan yediği darbeler sonucu hastanelik oldu.Maç sırasında dişi kırılan Jo Jo Dan'ın dişi hemen karşılaşmanın ardından canlı

Selçuk'un rakibi hastanelik oldu

Dünya Gümüş Kemer Şampiyonluk kemerini Selçuk Aydın'dan almak için ikinci kez Kanada'dan gelen Romen boksör Jo Jo Dan, Selçuk Aydın'dan yediği darbeler sonucu hastanelik oldu.

Maç sırasında dişi kırılan Jo Jo Dan'ın dişi hemen karşılaşmanın ardından canlı yayın sırasında ve kameralar önünde antrenörü tarafından söküldü. Karşılaşma sırasında ağır darbeler alan Rumen boksörün iki kaşı da açıldı.

Tüm bu darbeler sonrası Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan rakibin çenesinin kırıldığı
tespit edildi. Türk doktorlar tarafından Ameliyat olmasına karar verilen rakibin antrenörü Trabzon'da değil de Romanya'da ameliyat olmak istediklerini bildirdi.

Kırık bir çeneyle geceyi geçirmek zorunda kalan rakibin bu kritik bekleyiş sabaha kadar devam etti. Romen boksörün aldığı bu darbeler sonucu boks yaşantısının ne derece tehlikeye girdiğini ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

RAKİP ATAKLARI SARILARAK BERTARAF ETMEYE ÇALIŞTI
Trabzon Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen karşılaşma yoğun bir seyirci ilgisi altında başladı. Karşılaşmanın ilk raundunda her iki boksör de karşılıklı yumruklar atarak atak dövüşürken birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştılar.

İlerleyen rauntlarda Selçuk Aydın'ın rakibini yere indirerek Knockdown pozisyonuna sokması ve hakemin sayması izleyenleri ümitlendirirken üstünlüğü de ele geçirmemizi sağladı. Ardından kalkan Jo Jo Dan, tekrar maça asıldı ve Selçuk Aydın'ın rakibini ikinci kez yere sererek Knockdown yapması ve yerde yatan rakibe hakemin sayması karşılaşmayı kazanacağımızın en güçlü sinyali idi.

Müsabaka boyunca rakip puan toplamak amacıyla etkisiz yumruklar vururken Selçuk Aydın, nakavt etkisinde yumruklar attı. Selçuk Aydın'ın etkili hücumlarını önlemek isteyen rakip, sürekli olarak sarılarak veya kafasını boksörümüzün karnına saklayıp eğilerek sportmenlik dışı hareketlerle bertaraf etmeye çalıştı. 

Centilmenlik dışı olan bu hareketler boksörümüzün hücumlarını bozarken daha fazla etkili yumruklar vurmasını da bir nebze olsun engellemiş oldu. 

TÜM HAKEMLER SELÇUK DEDİ!
Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren sporcumuz üç masa hakeminin de verdiği puanla müsabakayı tartışmasız bir şekilde kazanarak, Dünya Gümüş Kemer Şampiyonluğunu ikinci kez elde etti.

Müsabakanın ardından bir açıklama yapan Selçuk Aydın, rakibin iyi bir boksör olduğunu belirterek, "Rakibim dünya standartlarında kaliteli bir boksör. İyi bir mücadele verdi. Bu yüzden kendisini tebrik ediyorum. Ben de kendi performansımı yükseltmeye başladım. Bundan sonra izleyenlerim daha iyi bir Selçuk Aydın görecekler" dedi.

Menajer Ahmet Öner'de yaptığı açıklamada, "Nisan ayında Las Vegas'ta dünya şampiyonluk maçına çıkmak için çalışmalarımız sürüyor. Selçuk gerçekten çok iyi bir boksör ve bunu bu gece burada bir kez daha ispatladı" şeklinde konuştu. 

Karşılaşmayı birçok ünlü ismin yanı sıra, dünyaca ünlü film yönetmenimiz Fatih Akın, Trabzonspor eski yöneticilerinden İbrahim Hacıosmanoğlu ve Ordusporlu Fatih Tekke'de maçı izleyiciler arasında yer aldı.

Önümüzdeki yıl dünya şampiyonluk maçına çıkması beklenen Selçuk Aydın'ın bu doğrultuda çalışmaları devam ediyor.
Bu sonuçlarla yenilgisizliğini koruyan Selçuk Aydın'ın 23 maçta 17 nakavtı bulunuyor.

Rakip ise, 31 maçta sadece iki yenilgi alırken, bunların ikisi de Selçuk Aydın karşısında gerçekleşmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor