Selçuk'un hedefi büyük: Dünya şampiyonluğu!

Trabzonlu Profesyonel Boksör Selçuk Aydın,  WBC Light Welterweight çeyrek final maçında ABD'li sporcu  DeMarcus Corley  ile 27 Eylül Cuma Tekirdağ'da karşılaşacak.Kazandığı başarılarla adeta Trabzon'un gururu olan Selçuk Aydın, hazırlıklarını gerçekleştir

Selçuk'un hedefi büyük:  Dünya şampiyonluğu!

Trabzonlu Profesyonel Boksör Selçuk Aydın,  WBC Light Welterweight çeyrek final maçında ABD'li sporcu  DeMarcus Corley  ile 27 Eylül Cuma Tekirdağ'da karşılaşacak.

Kazandığı başarılarla adeta Trabzon'un gururu olan Selçuk Aydın, hazırlıklarını gerçekleştirdiği Trabzon'da, bir otelde basın düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmaya 5 aydır Alman antrenörü Robert Rolle ve amatör boks yaptığı dönemdeki eski antrenörü Davut Çınarlar ile iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini, kendisini spor yaşantısında en iyi hissetiği dönemde olduğunu söyledi.

Dünya şampiyonluğu finali için çeyrek final engelini de geçmesi gerektiğini  anlatan Aydın, "İki eleme maçı kazandım. Eski Avrupa şampiyonu İtalyan Guiseppe Lauri'yi Berlin'de yendim. Yenilgisiz Meksikalı Aaron Herrara'yı nakavtla yendim. Şimdiki rakibim tecrübeli bir isim. Dünya şampiyonluğu yaşamış, dünya boksuna iz bırakmış isimlerle kıran kırana maçlar yapmış, kendini ıspatlamış bir boksör. Biz de bugüne kadar içinde bulunduğumuz şartları göz önünde bulundurursak geçmişimiz küçümsemeyecek kadar ortada" dedi.

"Denk güçlerin müsabasakı olacak" diyen Aydın, " Kendime inanıyorum. Kazanacağımdan kuşku duymuyorum. Sizlerin manevi desteğiyle bu galibiyeti tekrar yaşayayıp  geçtiğimiz yıl direkten dönen şampiyonluğu bu yıl Allah'ın izniyle kazanacağımıza adım gibi inanıyorum. Çünkü o yaşadığımız mağlubiyet sonrası kendime geldim, hak etmediğim, tartışmalı bir mağlubiyetti" ifadelerini kullandı.

Selçuk Aydın, Türkiye'ye gelen rakibinin kendisini nakavt edeceğine ilişkin yaptığı açıklamalara ise "Genelde boks maçları öncesi bu tür konuşmalar olur. Herkes konuşur ama ben ezer geçerim" yanıtını verdi.

Selçuk, menajeri Ahmet Öner'in Tekirdağlı olması nedeniyle karşılaşmayı burada oynayacaklarını, maça ilginin ise yüksek olduğunu sözlereni ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler