Selçuk Çebi'nin isyanı

 Trabzon’un yetiştirmiş olduğu başarılı sporculardan Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi olimpiyatlardan güreş branşının çıkarılmasını değerlendirdi  Dünya şampiyonu Selçuk Cebi, "Şunu iyi bilmeliyiz ki olimpiyatı tarihine baktığımı? zaman hep ilk branş güreştir

Selçuk Çebi'nin isyanı

 

Trabzon’un yetiştirmiş olduğu başarılı sporculardan Dünya Şampiyonu Selçuk Çebi olimpiyatlardan güreş branşının çıkarılmasını değerlendirdi 
 
Dünya şampiyonu Selçuk Cebi, "Şunu iyi bilmeliyiz ki olimpiyatı tarihine baktığımı? zaman hep ilk branş güreştir Güreş olimpiyatı simgeliyor. Bizim güreş tarihimiz de çok eski. 1924 olimpiyatlarına 5 güreşçimizle katılmışız. Bu, bize güreşimizin ne kadar eski bir tarihi olduğunu anlatıyor. Geçmiş olimpiyatlarda hem ülkemizin hem de değişik ülkelerin güreşten aldığı madalyalar ortada. En çok madalya hep hu branştan çıkmıştır. Bu branş sayesinde onlarca ülke bayrağını gururla dalgalandırmıştır" dedi.
 
Çebi. "Böyle bir durumda bu spor branşına ne yatırım yapılır, bu branşta ne bir basan olur ne de bundan bir başarı beklenir. Sadece ülkemizde değil bütün ülkelerde aynı şey olur. Bütün ülkelerin buna tepki göstermesi durumunda güreşin olimpiyat kriterleri içerisine yeniden koyulacağını düşünüyorum. Tek beklentimiz bu yöndedir" ifadelerini kullandı. Çebi. Türkiye'de ve dünyada güreşe daha fazla ilgi gösterilerek sahip çıkılması gerektiğini, bunun için de medya desteğinin artırılmasının şart olduğunu kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor