Şampiyonluk anıtı yapılacak mı?

Trabzonspor'un eski futbolcularından Serdar Bali'nin verdiği dilekçeyle gündeme gelen '2010-11 Şampiyonluk Kupası Anıtı' için Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Belediye Meclisimiz onaylarsa Trabzonumuz'a yakışan bir anıtı hep birlikte uy

Şampiyonluk anıtı yapılacak mı?

Trabzonspor'un eski futbolcularından Serdar Bali'nin verdiği dilekçeyle gündeme gelen '2010-11 Şampiyonluk Kupası Anıtı' için Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Belediye Meclisimiz onaylarsa Trabzonumuz'a yakışan bir anıtı hep birlikte uygun görülen bir yere dikeriz" dedi.

Anıt başvurusunu olumlu değerlendiren Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un kültür, sanat ve spor kenti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Trabzonspor, şehrimizin en büyük marka değerlerinden biridir. Öncelikle şunu herkes bilmeli ki, 2010-11 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur. Kimse bunun aksini söyleyemez. Şehirde yapılacak anıt ve benzeri sanatsal yapılarımızın, sanatçılarımızın onayından geçmesi için belediyeden bağımsız bir kurul olan Kültür ve Sanat Kurulu'nu oluşturduk. Bu tür faaliyetleri o kurulun görüş ve önerisiyle yapmak istiyoruz. Bu nedenle bize gelen talebi onlara ileteceğiz. Onlar detaylıca inceleyecek. Uygun bir anıtın nasıl yapılması ve nereye yerleştirilmesi gerektiğini bize bildirecek. Tabii ki 'Onların her dediğini yapacağız' diye bir şey yok ama onların görüşleri ve önerileri bize yön verecek."

Gümrükçüoğlu, Kültür ve Sanat Kurulu görüşünün Belediye Meclisi'ne geleceğini belirterek, şöyle konuştu: "Belediye meclisimiz de konuyu bünyesindeki Kültür-Sanat Komisyonuna aktaracak. Eğer bu komisyondan anıt yapılmasıyla ilgili olumlu bir karar meclisimize gelir ve meclis üyelerimiz tarafından da onaylanırsa biz de dünyadaki diğer tarihi kentlerde olduğu gibi Trabzonumuz'a yakışan bir anıtı hep birlikte uygun görülen bir yere dikeriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor