Şampiyon,Çebi "İki Dünya" İstiyor

 Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın dünya şampiyonu sporcusu Selçuk Çebi, "2016 Rio olimpiyatlarına kadar en az iki defa daha dünya şampiyonu olmak istiyorum. En büyük hedefim bu" dedi. Çebi, spor geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ancak yapılacak daha ç

Şampiyon,Çebi  "İki Dünya" İstiyor

 Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın dünya şampiyonu sporcusu Selçuk Çebi, "2016 Rio olimpiyatlarına kadar en az iki defa daha dünya şampiyonu olmak istiyorum. En büyük hedefim bu" dedi.

 Çebi, spor geçmişinin başarılarla dolu olduğunu ancak yapılacak daha çok işin kendisini beklediğini belirterek, "Spor yaparak ülkeme hizmet ediyorum, sporu bıraktıktan sonra bana ne görev verilirse o görevi yerine getiririm" diye konuştu.

 Hedefinin yeni madalyalar olduğunu anlatan Çebi, şöyle devam etti:

 "2012 Londra Olimpiyatları'nda büyük bir hüsran yaşadık ama artık bu olimpiyat geride kaldı. Bundan sonra önümüzdeki hedeflere bakmak zorundayız. Artık tek hedef var, o da 2016 olimpiyatları. Ancak bundan önce Avrupa ve dünya şampiyonalarımız var. İlk olarak Gürcistan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası var. Daha sonra ise Macaristan'da Dünya Şampiyonası. İlk hedefim buralar. Dinlenme gibi bir lüksümüz yok, antrenmanlarıma aralıksız devam ediyorum. Çalışmalarımı Trabzon ve Rize'de sürdürüyorum. Kamplarımız yeni yılla başlayacak. Ancak onun öncesinde ben de elimden geldiği kadarıyla çalışarak hazır hale geliyorum."

 

-"Kariyerimde sadece olimpiyat madalyası eksik"-

 

2009 yılında Danimarka'nın Herning kentinde, 2010 yılında ise Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Çebi, kariyerinde sadece olimpiyat madalyasının eksik olduğunu dile getirerek, "Bizim öncelikli hedefimiz dünya şampiyonaları. Üç kez dünya şampiyonu olan var ama bir dördüncümüz yok. İnşallah 2016 Rio olimpiyatlarına kadar en az iki defa daha dünya şampiyonu olmak istiyorum. En büyük hedefim bu" ifadelerini kullandı.

 

Spor hayatının tamamlanmasının ardından ülkeye hizmet için her zaman hazır olduğunu vurgulayan Çebi, şunları kaydetti:

 "Sporda hizmet yerleri çok farklı. Baktığımızda sporda antrenörlük yapmak, yöneticilik farklı bir hizmettir. Açıkçası spor sorunları tepede olunmayınca çözülmüyor. Biz ülkemize spor yaparak hizmet ediyoruz. Sporu bıraktığımız zaman da hizmetimize devam edeceğiz. Ama bunun yeri ve zamanı değişir sadece. Bize spordan sonra hangi mevki söylenirse biz ülkemize hizmet etmek için her zaman varız

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor