Şampiyon Serena Williams

Fransa Açık finalinde dünya bir numarası Serena Williams ile dünya iki numarası Maria Sharapova karşı karşıya geldi. Maria Sharapova yarı finalde Victoria Azarenka’yı mağlup ederken Serena Williams, geçen yılın finalisti Sara Errani’ye sadece bir oyun ver

Şampiyon Serena Williams
Fransa Açık finalinde dünya bir numarası Serena Williams ile dünya iki numarası Maria Sharapova karşı karşıya geldi.
 
Maria Sharapova yarı finalde Victoria Azarenka’yı mağlup ederken Serena Williams, geçen yılın finalisti Sara Errani’ye sadece bir oyun vererek muhteşem bir oyunla finale yükselmişti
 
Final mücadelesi de Sharapova’nın servis oyununda 0-40 ile başlayınca yine tek taraflı bir mücadele olacağı beklentisi oluştu. Ancak buradan geri dönüp oyunu alan Sharapova bir sonraki oyunda da servis kırıp durumu 2-0’a getirdi.
 
Bu oyundan sonra ise Serena Williams geri döndü. Üst üste dört oyun almayı başaran ABD’li raket 6-4’le ilk seti almayı başardı.
 
İkinci sete de Sharapova’nın servis oyunuyla başlanırken 10 dakikadan fazla süren oyunu Rus raket aldı. Setin üçüncü oyununda ise Serena Williams servis kırıp sonrasında servis oyununu da alınca skoru 3-1'e taşıdı. Kalan bölümde de servis oyunlarına tutunan Serena Williams 6-4'le Fransa Açık'ta zafere ulaşan isim oldu.
 
Serena Williams 1999 ve 2010'dan sonra Fransa Açık'ta üçüncü şampiyonluğunu elde etti. ABD'li raket toplamda 16. Grand Slam şampiyonluğunu kazanmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor