Şakar'dan Yıldırım'a 'kapak' cevap

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'a soru sormak isteyen avukat Ali Rıza Dizdar ile Mahkeme Başkanı tartıştı, sinirler tavan yaptı. Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ifade verdi. Şakar, "Konuştuğumuz şeyler v

Şakar'dan Yıldırım'a 'kapak' cevap

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin davada, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'a soru sormak isteyen avukat Ali Rıza Dizdar ile Mahkeme Başkanı tartıştı, sinirler tavan yaptı.

 

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ifade verdi. Şakar, "Konuştuğumuz şeyler var telefonda ama orada şike ve teşvik ile alakalı bir şey yok.

 

Kulüpten beni arayıp 'oyunculara iyi oynamayın' diye laflar söylüyorlarmış. Ben de Bulut'u arayıp uyardım böyle şeyler yapmayın diye" dedi.

 

MAHKEME BAŞKANI: NİYE ŞİFRELİ KONUŞUYORSUN

Mahkeme Başkanı, "Normal telefondan arayacağım niye diyor" demesi üzerine, Şakar, "Şarjım bitiyor dedi' o yüzden normal telefondan arıyacak" diye yanıt verdi. Mahkeme Başkanı ise "Bu görüşmede şarjım bitiyor demiyor ama." dedi.

 

Mahkeme Başkanı, "O işi hallet diyorsunuz. Ne demek bu. Niye şifreli konuşma ihtiyacı duyuyorsunuz.?" sorusu üzerine, "Günde 3-4 defa konuşuyoruz. O nedenle konuyu bildiğimiz için böyle konuşuyoruz" diye yanıt verdi.

 

ŞAKAR'IN CEVABI YILDIRIM'I SİNİRLENDİRDİ

Başkanın sorularının ardından sanık Aziz Yıldırım, Şakar'a soru sordu. Yıldırım'ın "6.5 trilyon Ankara'dan gelen para şike ve teşvikte kullanıldı mı?" sorusu üzerine, Şakar, "Hayır" yanıtını verdi. Yıldırım'ın "Onu nasıl kapattınız" sorusu üzerine, Şakar, "Aziz Bey merak ediyorsa bütün faturaları göndeririz" diye cevap verdi. Bu cevaba sinirlenerek ses tonu değişen Yıldırım, "Bana değil mahkemeye gönder." diye sert bir cevap verdi.

 

TOPUK YAYLASI LAFI KIZDIRDI

Yıldırım'ın Şakar ile ilgili tapeleri okurken, Şakar itiraz etti ve yanlış okuduğunu söyledi.

Yıldırım, söz konusu tapeyi Şakar'a uzattı ve "Al oku yazıyor dedi. Biz ezberledik." dedi. Şakar, "Buradaki konuşması mecazi manada söylenen sözler" dedi. Bu sözlere salondakiler güldü ve Yıldırım, "Eeee" demesi üzerine, Şakar, "Siz de topuk yaylasının hesabını verirsiniz" diye konuştu.

Şakar'ın bu sözü Yıldırım ve salondaki Fenerbahçeli avukatların tepkisini çekti.

 

Şakar'ın ifadesinin sürdüğü sıralarda taraflar arasında gergin anlar yaşandı.

Aziz Yıldırım'ın 'Antalya'ya niye gittiniz?' demesi üzerine, ifade veren Şakar, "Antalya'ya giderken sana mı soracağız. Gezmeye gittiler" dedi.

 

ŞAKAR'IN SES KAYDI DİNLETİLDİ

Daha sonra Şakar'ın telefon tapelerindeki bazı bölümlere itiraz ederek 'öyle değil' demesi üzerine Mahkeme Başkanı, Şakar'ın telefon ses kaydını salona dinletti.

 

MAHKEME BAŞKANI VE AVUKAT TARTIŞTI

Daha sonra Şakar'a soru sormak isteyen avukat Ali Rıza Dizdar ile Mahkeme Başkanı tartıştı.

Mahkemede usüle ilişkin açıklama yapmak isteyen Dizdar, Mahkeme Başkanının engellemesi üzerine, "Benim konuşmamı çapraz sorguda engelleyemezsiniz. Siz çapraz sorguda müdahale edenmezsiniz" dedi.

Mahkeme Başkanı ise, "Ben izin verirsem öyle konuşursunuz" demesi üzerine, avukat Dizdar "Hayır" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "Ben çıkayım dışarı. Bakın nasıl idare edeceksiniz bu salonu?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor