Sağlam, Şenol Güneş için ne dedi?

Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği 'İşini Şansa Bırakma' konulu panelin konuğu oldu. Merinos'taki Atatürk Kültür Kongre Merkezi'ndeki Hüdavendigar Salonu'nda 500'ün üzerinde katılımla yapı

Sağlam, Şenol Güneş için ne dedi?

Bursaspor'un eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği 'İşini Şansa Bırakma' konulu panelin konuğu oldu.

 
Merinos'taki Atatürk Kültür Kongre Merkezi'ndeki Hüdavendigar Salonu'nda 500'ün üzerinde katılımla yapılan seminerde Sağlam, Bursaspor ile başarıya ulaşırken geçirdiği deneyimleri aktardı.
 
Başarıya ulaşmada şanstan daha çok çalışmanın önemli yer tuttuğuna dikkat çeken Ertuğrul Sağlam, başarıya ulaşmak için birlikte olduğunuz insanların da onu istemesinin şart olduğuna dikkat çekti. Sağlam, "Bursaspor'da dolu dolu 4 yıl geçirdim. Önce ikinci, sonra şampiyon, son iki yılda da Avrupa'ya gittik" diyerek şöyle dedi:
 
"AĞABEY-KARDEŞ GİBİYDİK"
 
"Bursaspor'da çalıştığım süre içerisinde oyuncularımla hiçbir zaman teknik direktör-futbolcu değil bir ağabey-kardeş ilişkisi yaşadık. Ancak, şunu gururla söylemek istiyorum hiçbir futbolcum bu ilişkiyi suistimal etmedi. Bursaspor'da farklı bir teknik adam profili çizdim ve başarıya ulaştım."
 
"BORÇSUZ KULÜP OLDUK" 
 
Sağlam, şampiyon olduktan sonra kulübüm 30 milyar TL'lik borcunun sıfıra indiğini anlatırken, "Futbolcuların alacakları zamanında tıkır tıkır ödenen ve Türkiye'nin örnek kulübü olmayı başardık. Şampiyon olduğumuz sezon; Atatürk Stadı'nda o 33 saniyelik beklemede yaşadıklarımı unutamam. Ağlayanlar, dua okuyanlar, sonrasında gelen büyük mutluluk. İnanın hafızalardan silinmez" diye konuştu.
 
"GENÇLERE GÜVENDİM"
 
Kendisinin genç oyunculara sürekli güvendiğini anlatan Ertuğrul Sağlam, şöyle devam etti: 
 
"Beşiktaş ile oynadığımız şampiyonluk maçında İsmail Haktan ve Eren gibi 18 yaşındaki oyuncuları sahaya sürdüm. 2-1 olunca gençleri sahaya sürdüğüm için ürkmedim. Kazanacağımıza inanıyordum. Sonuçta Bursaspor'da güzel dönem geçirdik. Taraftarımızı sevindirdik. 3 Yıl UEFA'ya gittik. İEnşallah bu yılda gideceğiz.
 
Trabzonspor'un yaşadığı başarıyı yakalayacağız. Şampiyonluktan sonra transferler yaptık. İyi oyuncular almak istedik. Ancak bazı oyuncularda yanıldık. Bunu samimiyetle itiraf ediyorum. Bursaspor'da beni atıp, bizi getirdik. Bence başarının en önemli etkenlerinden biri bu oldu. Ben bir kent takımının şampiyon olması için iyi yönetim, iyi kadrodan çok o kenti yönetenlerin şampiyonluğa inanması şart."
 
"YABANCI SAYISI AZALMALI" 
 
Sağlam, her takımda 25 kişilik kadroda 10 yabancı futbolcu bulunduğunu, bu nedenle 10-15 arasında Türk futbolcuya yer kaldığını ifade ederken, "Bu da Milli Takıma olumsuz yansıyor. O nedenle Futbol Federasyonu yabancı sayısını azaltmak için düğmeye bastı. Yabancıya karşı değilim. Ancak ben kaliteli yabancıların Türkiye'ye gelmesini istiyorum" dedi.
 
Sağlam, minik izleyicilerden Emirhan Tuğ'un "Avrupa'da takım çalıştırmak istiyor musunuz?" sorusu üzerine "Evet Avrupa'ya çıkmak, orada Türk antrenörlüğünü temsil etmek istiyorum. Fırsat geldiğinde bu görevi en iyi şekilde yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
Daha sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Ertuğrul Sağlam şunları söyledi:
 
* Türk futbolunda benim dönemimde işine en sadık futbolcular kaleci Rüştü Reçber ve Hakan Şükür diyebilirim. 
 
* Bayanların futbol maçlarına sadece cezalı maçlarda gitmesi değil her zaman gidebilme fırsatları var. Buyrun Beşiktaş maçına gidebilirsiniz. 
 
* Şenol Güneş Türk Futbolunun yetiştirdiği ender insanlardan birisi. Onun da futbol ailesinde etkin bir görev almasını istiyorum. Büyüklerimiz inşallah ona bu şansı tanır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler