Sadri Şener'in tercümanı güldürdü

Trabzonspor ile İrlanda'nın Drogheda United takımları arasında oynanacak olan dostluk maçı öncesi verilen akşam yemeğinde bordo-mavili kulübün başkanı Sadri Şener'in sözlerini İngilizceye çevirmesi gereken elçilik görevlisi çeviriyi Türkçe yapınca salonda

Sadri Şener'in tercümanı güldürdü

Trabzonspor ile İrlanda'nın Drogheda United takımları arasında oynanacak olan dostluk maçı öncesi verilen akşam yemeğinde bordo-mavili kulübün başkanı Sadri Şener'in sözlerini İngilizceye çevirmesi gereken elçilik görevlisi çeviriyi Türkçe yapınca salonda kahkaha krizi yaşandı. 

Spor Toto Süper Lig'e verilen milli arayı İrlanda'nın Drogheda United takımıyla yapacağı dostluk maçıyla değerlendirecek olan Trabzonspor, dün Dublin'e öğlen saatlerinde gelirken iki kardeş kulüp arasında oynanacak olan dostluk maçı öncesi Trabzonspor onuruna yemek verildi. Drogheda kentinde bir otelde THY'nin sponsorluğunda Drogheda Belediyesi ve Drogheda United kulübü yöneticileri tarafından verilen yemeğe Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Necip Egüz, CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Dışişleri Komisyonu üyesi Faik Tunay, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Haluk Ilıcak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Odası Başkanı Şükrü Kölemenoğlu, Drogheda United Başkanı Vincent Hoey, Drogheda Ticaret Odası Başkanı Padraig Kierans, İrlandalı ünlü tarihçi Ted Greene ve Drogheda Belediye Başkan Vekili Linda Bell ile İrlanda'da yaşayan bazı Türkler katıldı. 
 
Konuk ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, İrlanda geleneksel halk dansları gösterisi izlendi. Şener'in ilgiyle izlediği gösterinin ardından dansçı çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşam yemeğinin ardından yapılan konuşmalarda iki ülkenin ve kulübün dostluğuna vurgu yapılırken, Sadri Şener'in sözlerini İngilizceye çevirmesi gereken elçilik görevlisi çeviriyi Türkçe yapması üzerine salondakiler kahkaya boğuldu. 
 
Konuşmasına İrlanda'ya ilk kez 22 yıl önce geldiğini belirterek başlayan Şener, "Yanlış hatırlamıyorsam Bray Wanderers maçı için gelmiştim. O zaman 40 yaşındaydım. Belediye başkanı Elizabeth isimli bir hanımdı. Bana, 'Size Laz diyorlar Türkiye'de ve sizin için fıkralar anlatıyorlar.
 
Bizim için de İngilizler burada aynı şeyi yapıyor' demişti" ifadesini kullanmasının ardından sözlerini İngilizceye çevirmesi beklenen elçilik görevlisini tercümeyi Türkçe olarak yapması yemeğe katılanları güldürdü. Şener, "Tam Laz işi oldu" diyince salondan kahkahalar ve alkışlar yükseldi. Elçilik görevlisi ikinci kez Türkçe konuşmaya başlayınca salonda yine gülüşmeler oldu. Salonda yaşananların ardından Şener, İrlandalılar için anlatılan bir fıkrayı salondakilerle paylaştı. 
 
Drogheda United Başkanı Vincent Hoey, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye Avrupa'nın en doğusunda, İrlanda ise en batısındaki ülke olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bu akşam Avrupa'nın batısı ve doğusu burada buluştu. İnsanlar spor sayesinde kaynaşıp ticaret yapıp daha sık bir araya gelebiliyorlar.
 
Türkiye son yıllarda çok gelişti. Türkiye'nin uluslararası planda ve Avrupa'da yapacağı çok fazla iş ve önemli potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Aramızdaki dostluğun devam edeceğine inanıyorum. Bir gün eğer Türkiye'nin bir yardıma ihtiyacı olursa, herhangi bir kıtlık yaşanırsa biz de buradan gemilerle yiyecek göndeririz" diye konuştu. 
 
Türkiye'nin İrlanda Büyükelçisi Necip Egüz ise, Drogheda'nın da Trabzon gibi tarihi bir şehir olduğunu ifade ederek, "İrlandalılar da Karadenizliler gibi mert ve güzel insanlar. Droghedalıları Trabzonlulara çok benzetiyorum. Henüz 5 hafta önce başladım göreve ama biz eşimle birlikte bu ülkeye çok ısındık. Sizler de bu kısa sürede eminim benim hislerimi aynen paylaşacaksınız.
 
Drogheda tarihi bir şehir. 1847'de büyük kıtlık sırasında Sultan Abdülmecit'in gönderdiği yiyecek yüklü 3 gemi, İngiliz kraliçesi tarafından Dublin limanına sokulmayınca, gizlice Drogheda limanına girip yardımı boşalttılar. 1845 - 1851 arasında ülkenin yarı nüfusu ölmüş ve iltica etmiş. Dolayısıyla İrlanda tarihinde çok acı ama çok derin bir yeri var o yılların. Bu yardımı Droghedalılar ve İrlandalılar hiç unutmamışlar. Benim makam odamda bunun tarihi belgesi de asılı" ifadesini kullandı. 
 
Konuşmaların ardından iki kulübün başkanları birbirlerine kulüplerini simgeleyen hediyeler verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor