Sadi Tekelioğlu açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Alt Yapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor eski Teknik Direktörü Şenol Güneş’i alt yapıdan A takıma futbolcu almamakla eleştirerek bu durumun Trabzonspor tarihine vurulan kara bir leke olduğunu söyledi. Tekelioğlu Trabzon Gazeteciler Cemi

Sadi Tekelioğlu açıklamalarda bulundu

Trabzonspor Alt Yapı Sorumlusu Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor eski Teknik Direktörü Şenol Güneş’i alt yapıdan A takıma futbolcu almamakla eleştirerek bu durumun Trabzonspor tarihine vurulan kara bir leke olduğunu söyledi. 
Tekelioğlu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında alt yapıyla ilgili geniş bilgi vermesinin ardından Şenol Güneş’le yaşadığı sorunları anlattı. Trabzonspor’un hiçbir kimsenin malı olmadığını ifade eden Tekelioğlu, görevde bulundukları sürede bir çok yetenekli sporcular yetiştirdiklerini ancak bunların Şenol Güneş döneminde A takımda pek şans bulmadıklarından yakındı. Tekelioğlu, “Bizde istemediğiniz kadar oyuncu var dediğimiz zaman bunun hayata geçmesi lazım. Hayata geçmesi içinde A takımda şans bulması lazım. Geçen sene maalesef Şenol Hoca döneminde, maalesef demiyorum bunu suçlama olarak da söylüyorum, geri adım atmıyorum. Maçlarda ceza ödeyerek yedek kulübesinde alt yapıdan oyuncu bulundurma kontenjanını kullanmadık. Bu Trabzonspor’un tarihinde bir kara lekedir. Bu Trabzonspor alt yapısına vurulan kötü bir darbedir. Trabzonspor’un alt yapısında 17 yaşından küçük, 23 yaşından büyük olmamak koşuluyla federasyonun 1 futbolcu bulundurma mecburiyeti vardır. Trabzonspor bu kontenjanı para cezası ödeyerek maalesef o kontenjanı kullanmadı. Bunun anlamı şudur; burada hiçbir futbolcu 18’inci adam olma hakkına sahip değil. Bu Trabzonspor'un gerçeğiyle bağdaşmayan bir uygulama olmuştur. Trabzonspor hiçbir zaman yıldız oyuncu almamıştır ancak yıldız oyuncu yetiştirmiştir. Trabzonspor bünyesinde olan oyuncular kendi yaş gruplarında Türkiye’nin en yetenekli oyuncuları olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor