Rizespor'dan Trabzonspor'a veto!

Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek olan Çaykur Rizespor’da Başkan Metin Kalkavan, yeni sezon ve transfer çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Kalkavan Trabzonspor'dan kendilerine önerilen oyuncular olduğunu ancak bu isimleri teknik direktö

Rizespor'dan Trabzonspor'a veto!

Spor Toto Süper Lig’de mücadele edecek olan Çaykur Rizespor’da Başkan Metin Kalkavan, yeni sezon ve transfer çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kalkavan Trabzonspor'dan kendilerine önerilen oyuncular olduğunu ancak bu isimleri teknik direktör Rıza Çalımbay'ın istemedğini belirtti.

Transfer aceleye gelmez

Teknik adam Rıza Çalımbay ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını, transferde aceleci olmadıklarını ifade eden Başkan Kalkavan, “Bir haftada transferi bitiririm. 15-20 topçu alırım. Ancak bu sadece transfer yapmak için transfer yapmış oluruz. Bu iş mi? Soruyorum taraftara, transfer yapmak için adam almak hele de fiyatların bu kadar uçuk rakamlara vurduğu zamanda transfer yapmak nasıl bir mantıktır? Öyle bir para yok bizde. Daha bugün o kapıya, bu kapıya gittim. Kimin için Rizespor için. Niye gittim? Dilencilik yapmaya gittim.”

Hilbert’e 3 Milyon Avro Veremezdim

Ç.Rizespor taraftarının ismi duyulan yıldız futbolcu transfer isteğine karşı Başkan Kalkavan; “Ben de Ronaldo’yu istiyorum. Bu işler öyle kolay mı? Hilbert olayında, ben sağ bek oynayacak bir oyuncuya yılda 3 Milyon vermem. Bizim üç büyükler kadar gelirimiz yok. O futbolcuya 3 Milyon verdiğinde, diğer oyuncular arasında dengeler değişir. Benim bir Orhan’ın, Oğuzhan’ın ondan eksiği ne? Taraftar istiyor, taraftar önce üstüne düşen görevi yapsın. O stat hangi maçta ful doldu, takımına destek olundu. Kombineler çıktı buyursun alsınlar, fiyatları da makul tuttuk. Önce taraftar takımına sahip çıksın” ifadesini kullandı.

15 Günde 1 Milyon Avro

Sparta Prag kulübünden transfer edilen Leonard Kweuke’nin kaliteli  futbolcu olduğunu söyleyen Kalkavan, “Yeni transfer Kweuke bu sezon Uche Kalu ile birlikte ileride iyi bir ikili olacaklar. Bu futbolcunun transfer bedeli geçen sezon 6 Milyon Avro civarındaydı. Bu sene biz erken davranıp, acele etseydik 15 gün önce bu futbolcuya 2,5 Milyon Avro bonservis ödeyecektik. Fiyatının düşmesini bekledik. Transfer, sabır işidir. 15 günde 1 Milyon Avro kar ettik. 1,5 Milyon Avro bedelle aldık bu oyuncuyu. Bu futbolcunun bu fiyata düşmesinde tabi ki aldığı 12 maçlık cezası etkili oldu. O ceza işini de bir şekilde ortadan kaldıracağız, çalışmalarımız bu yönde. Kamerunlu futbolcunun lisansını 15 Ağustos’ta çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR'A VETO

Transfer süresinin kapanmasına 50 günün daha olduğunu ifade eden Kalkavan, dört büyük takımdan transfer beklentileri olduğunu hatırlattı. Kalkavan, “Trabzonspor’dan önerilen oyuncular oldu. Ancak teknik direktörümüz Rıza Çalımbay veto etti. Buna karşın Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının kamp dönüşü kadroya düşünmedikleri birkaç isimle anlaşmayı düşünüyoruz. TFF’nin yabancı oyuncu sınırlaması sonrası bizim de planlamamızda bazı değişiklikler olacak. Çok iyi bir yerli kaleci almak istiyoruz. Bunun yanında stoper konusunda özellikle Çek Cumhuriyeti’nde oynayan bir futbolcu ile yakından ilgileniyoruz” diye konuştu.

Futbolda devrim yapıyoruz

Yönetim kurulu üye sayısının 15′den 9′a düşürülmesi konusuna da değinen Kalkavan, “Bu konu hakkında ileriki günlerde Rize’de düzenleyeceğim basın toplantısında açıklama yapacağım. Biz devrim yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Mustafa Denizli’nin gelmesi, o tesise verilen çeki düzen devrimin bir parçası idi. Bu konu hakkında geniş hacimli açıklamalarım Rize’de yapacağım toplantıda olacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor