Rizeli Abdullah Avcı'nın ilginç anısı

"Rize Spor Tarihi-2" adlı kitapta Rizeli olan A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya da özel bir bölüm ayrıldı. İşte o ilgi çekici yazı.Rizeli Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar, hazırladığı, "Rize Spor Tarihi-2" adlı kitapta Rizeli olan A Milli

Rizeli Abdullah Avcı'nın ilginç anısı

"Rize Spor Tarihi-2" adlı kitapta Rizeli olan A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya da özel bir bölüm ayrıldı. İşte o ilgi çekici yazı.

Rizeli Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar, hazırladığı, "Rize Spor Tarihi-2" adlı kitapta Rizeli olan A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya da özel bir bölüm ayrıldı.

Abdullah Avcı, kitaptaki söyleşide 1985-86 sezonunda gol kralı olduğu Karagümrük'den Beşiktaş'a transfer olmak üzere anlaştığını ancak çıkan bazı pürüzler nedeniyle bir anda kendini toprak sahası olan Rizespor'da bulduğunu anlattı.

İETT Basın Yayın Müdürlüğü Foto-Film Operatörü, Rizeli araştırmacı-yazar Fatih Sultan Kar'ın hazırladığı 'Rize Spor Tarihi-2' adlı kitapta A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın söyleşisi ve futbolculuk yıllarına ait fotoğraflara yer verildi. Futbola 1979-80 sezonunda Vefa Genç takımında başladığını ifade eden Abdullah Avcı, 3 yıl sonra A takıma yükseldiğini, 2 sezon Vefa A takımında top koşturduktan sonra Karagümrük'e transfer olduğunu anlattı.

Karagümrük'te geçen iki sezonun ardından 1986-87 sezonunda eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kardeşi ve Rizespor Kulüp Başkanı Turgut Yılmaz'ın ısrarıyla 50 milyon lira bedelle Rizespor'a transfer edildiğini anlatan Avcı, bu transferin öyküsünü de şöyle dile getirdi:

"1986 yılında Rize'ye futbolcu olarak hizmet etmek bana nasip oldu. 1985-86'da 2'nci Lig'deki Karagümrük'te oynuyordum. Büyük takımların istediği, iyi bir oyuncu ve aynı zamanda gol kralı idim. Bonservisim Karagümrük'te idi. Beşiktaş'la anlaştık. Satışımı bekliyorum. Transferlerde prosedürler vardı. O ara devreye Rizespor, Antalyaspor girdi. Derken kendimi bir anda toprak sahası olan Rizespor'da buldum. 21 yaşındaydım. O zamanlar hatırı sayılır düzeyde siyasi isimler devreye girebiliyordu, ayrıca ben de Rizeliydim. Rizespor'un formasını giymekten oldukça mutluydum. Çok güzel anılarım oldu. Rize'ye futbolcu olarak geldiğimde Turgut Yılmaz Rizespor'da başkandı. Mesut Yılmaz da Devlet Bakanı'ydı. Benim Rizeli olduğumu öğrenince transfer etmek istediler. Orada ilk dönem iyi geçti. Tanju, Samsun'da gol krallığına oynuyordu. İki basamak altında da ben gidiyordum. Hatta o yıl Galatasaray'ı yendik. 36'ıncı dakikada penaltıdan Galatasaray'a attığım gol sonrasında hep aşağı doğru gittik. Fırsat herkesin ayağına gelir, benim de geldi ama olmadı."

GALATASARAY MAÇINI UNUTAMIYOR

Kitaptaki söyleşide Rizespor forması altında oynadığı Galatasaray maçını unutamadığını belirten Abdullah Avcı, daha sonra şöyle dedi:

"Keyifli bir dönemimiz vardı. Hasan Vezir, İsmail, Turgut, Muharrem, Metin, Hakan, Harun, M. Ali Karaca, Turist Mehmet, kaleci Phall. Hele unutamadığım bir maç var ki Galatasaray ile toprak sahada oynadığımız maç, 1986-87 sezonuydu. İlk golü penaltıdan ben attım. Hakan ikinci golü attı ve maçı 2-0 kazandık. Toprak saha, ikinci yıl çim saha oldu. Takımdaki arkadaşlarımı hiç unutmadım. Arkadaşlıklarımız hala devam ediyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler