Rize'de oynanacak maçın hazırlıkları bitti

FİFA U20 Dünya Kupasında Türk Milli Takımı Salı Günü Rize'de oynayacağı Kolombiya maçı hazırlıklarını tamamladı. Akşam saatlerinde Rize'ye gelen U20 Türk Milli Takımı Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda antrenman yaptı. Antrenmanda hafif sakatlıkları bulunan Fat

Rize'de oynanacak maçın hazırlıkları bitti
FİFA U20 Dünya Kupasında Türk Milli Takımı Salı Günü Rize'de oynayacağı Kolombiya maçı hazırlıklarını tamamladı.
 
Akşam saatlerinde Rize'ye gelen U20 Türk Milli Takımı Rize Yeni Şehir Stadyumu'nda antrenman yaptı. Antrenmanda hafif sakatlıkları bulunan Fatih ve Kerim takım arkadaşlarından ayrı olarak düz koşu yaptı. 
 
Antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan U20 Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, El Salvador karşısında rakip takımın tecrübesizliğinin kendilerine avantaj sağladığını belirterek, "İyi bir başlangıç oldu. Bu tip turnuvalarda ilk maç çok önemlidir. Özellikle kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı. Oyuncularımız zaman zaman oyunun bazı kesimlerinde sıkıntıya girdiler. Ancak ikinci yarıdaki oyunumuz birinci yarıya göre daha iyiydi. İlk defa kupaya katılan bir rakibimiz vardı. Eminim ikinci maçta biraz daha iyi oynayacaklardır. Bu bizim için bir avantaj oldu. Bu tecrübesizliklerinden de faydalandık" dedi. 
 
Kolombiya maçının zor olacağını vurgulayan Uçar, "Kolombiya maçı ilk maça göre daha zor olacak. Çünkü Kolombiya bu kupalara alışkın bir ekip. Artı buraya Güney Amerika kıtasının şampiyonu olarak geliyorlar. El Salvadora göre daha çok tecrübeye sahip. Artı çokta yetenekli oyunculara sahipler. Güzel bir maç olacağına inanıyorum. Çünkü gruptaki iki maçımızı Trabzon'da oynuyoruz. Rize'de ise tek maçımız var. Rizeli spor sevenlerin bu maça ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz" diye konuştu. 
 
Tüm futbolculara forma şansı tanımak istediklerine belirten Uçar, "Kadromuzda bulunan tüm oyuncuları oynatmak için davet ettik. Rakibin durumuna teknik ve taktik olarak, oyuncularımızın performans ve tecrübelerine göre ilk 11 belirleyeceğiz. Sabah yapacağımız değerlendirmeden sonra ilk 11 belirleyeceğiz. Oyuncularımıza oynamaları için şans tanıyacağız. El Salvador maçında olduğu gibi kazanmak istiyoruz" diye konuştu. 
 
U20 Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, sakat oyuncular Fatih ve Kerim'in durumlarının sabah belli olacağını belirterek, "Doktorlarımız son kontrollerini yaptıktan sonra bize Fatih ve Kerim'in oynayıp oynamayacaklarını söyleyecekler. Çok ciddi bir sakatlıkları görünmüyor. Ancak bu gecede tekrardan bir kontrolden geçmeleri gerekiyor. Gerekince alana çıkartıp bir iki koşu yaptırıp test yapacağız. Oyun sistemimizle ilgili fazla bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Ancak bu maçla ilgili olarak özel bir durum var. Qintero gibi önemli bir oyuncuları var. Takımın tüm atak oyunlarını yönlendiren bir oyuncu. Onunla ilgili bir önlem düşünüyoruz. Buna bu akşam heyetimle yapacağım görüşme sonrasında karar vereceğim" dedi. 
 
U20 Türk Milli Takımı futbolcularından Çaykur Rizesporlu Cumali, Rize'de ki atmosferi çok iyi bilenlerden biri olduğunu belirterek, "Milli takım maçlarına olan ilgilerini de biliyorum. Böyle büyük bir turnuvanın böyle önemli bir maçının Rize'de oynanacak olması maça olan ilgiyi arttıracaktır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor