Rize sahasında kazanmayı unuttu

Sahasında önce Denizlispor'la 0-0'lık sonuç alan Çaykur Rizespor, daha sonra hem Kayseri Erciyesspor ve Karşıyaka ile 2-2 berabere kaldı. Mavi yeşilli takımın teknik direktörü Engin Korukır, Karşıyaka karşısında öne geçmelerine rağmen yenik duruma düştükl

Rize sahasında kazanmayı unuttu

Sahasında önce Denizlispor'la 0-0'lık sonuç alan Çaykur Rizespor, daha sonra hem Kayseri Erciyesspor ve Karşıyaka ile 2-2 berabere kaldı. Mavi yeşilli takımın teknik direktörü Engin Korukır, Karşıyaka karşısında öne geçmelerine rağmen yenik duruma düştüklerini, müsabakanın son dakikalarda da beraberliği kurtardıklarını belirtti. Oyuna çok iyi başladıklarını, ancak ikinci yarıda bekleneni sahaya yansıtamadıklarını vurgulayan Engin Korukır, şöyle konuştu:

"ATAMADIKLARIMIZ ÇOK FAZLA"

"İlk yarı çok gol kaçırdık. Ancak yediğimiz gollere bakıyoruz. Ya biz asist yapıyoruz ya da bireysel hata yapıyoruz. Demek ki dikkatli olacaksın. Ne yapalım, futbol hata oyunu. Ancak beraberliği kurtarmamız moralimizin bozulmasını bir nebze olsun engelledi. Pozitif futbol oynadık. Gergin değildik. Direkten dönen, atamadığımız birçok pozisyon var. Bu kadar gol pozisyonuna giriyorsanız, atacaksınız. Rakibin gol pozisyonu yok. Üç maçtır doksanıncı dakikada gol atıyoruz. Takımda tempo var. Ama hatalarla işimizi zora sokuyoruz. Bu maçlarda doksanıncı dakikada gelen goller önemli. Herkesin hakkını teslim edelim. Olmayınca, olmuyor. Tek eleştirim, yan toptan gol yemek oldu. Buna dikkat edeceğiz."

"1 PUAN MAĞLUBİYETTEN İYİDİR"

Basın Sözcüsü Cengiz Mataracı ise son dakikada kazanılan 1 puanın mağlubiyetten iyi olduğunu söyledi. Cengiz Mataracı, son 3 haftadır şanssız maçlar çıkardıklarını ve 1 puanı son dakikalarda kazandıklarını anlatırken şunları söyledi:

"Özellikle son 2 iç saha maçımız olan Kayseri Erciyesspor ve Karşıyaka ile son dakikada attığımız gollerle 2-2 berabere kaldık. İki takımda şampiyonluk yarışındaki rakiplerimiz ve puan farkının açılmasını son dakikada bulduğumuz gollerle engelledik. Gönül her maç kazanmayı ister. Ancak son dakikada kazanılan 1 puan, mağlubiyetten iyidir."

"KAYIPLARI TELAFİ EDECEĞİZ"

Takım oyunu ve mücadele anlamında rakiplerinden üstün olduklarını ifade eden Cengiz Mataracı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak bireysel anlamda çok hata yapıyoruz. Çok şanssız goller yiyoruz. Kayseri Erciyesspor ve Karşıyaka maçında yediğimiz 4 golün üçü bireysel hatalardan kaynaklandı. Bireysel hatalardan arındığımız taktirde kazanamayacağımız maç yok. Çok kaliteli bir kadroya sahibiz. Gelecek haftalarda bireysel hatalardan arınıp puan kayıplarını telafi edeceğimize inanıyorum. Süper Lig'in en önemli adaylarından biriyiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor