Real rekorla şampiyon!

 La Liga'da şampiyonluğa uzanan Real Madrid, konuk ettiği Mallorca'yı farklı yendi, sezonu puan rekoru kırarak bitirdi.. Real Madrid [4 - 1] Mallorca19'          [1 - 0]    C. Ronaldo23'          [2 - 0]    K. Benzema49'          [3 - 0]    M. Özil52'    

Real rekorla şampiyon!

 

La Liga'da şampiyonluğa uzanan Real Madrid, konuk ettiği Mallorca'yı farklı yendi, sezonu puan rekoru kırarak bitirdi.. Real Madrid [4 - 1] Mallorca

19'          [1 - 0]    C. Ronaldo

23'          [2 - 0]    K. Benzema

49'          [3 - 0]    M. Özil

52'          [3 - 1]    G. Castro

58'          [4 - 1]    M. Özil

 

La Liga'da şampiyonluğu kucaklayan ve 3 senelik hasretini noktalayan Real Madrid, 38. ve son hafta mücadelesinde Mallorca'yı Bernabeu Stadı'nda konuk etti. Milli futbolcularımız Hamit Altıntop ile Nuri Şahin ise 18 kişilik kadroya giremedi.

Mücadelenin 6. dakikasında Higuain ile golü bulan ancak ofsayta takılan Real Madrid, 19. dakikada Ronaldo ile öne geçti. Ligdeki 46. golüne imza atan Portekizli yıldız, takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Bu golün 4 dakika sonrasında sahneye çıkan Benzema, farkı 2'ye çıkarırken, ligdeki gol sayısını da 21'e yükseltti. Başkent devi, ilk yarıyı 2-0 önde bitirdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan şampiyon, 49. dakikada Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil'in golüyle skoru 3-0 yaptı. Konuk Mallorca bu gole 3 dakika sonra Castro ile cevap verip farkı 2'ye indirse de; 59. dakikada maçtaki ikinci golüne imza atan Mesut, durumu 4-1 yaptı.

Kalan sürede skor değişmedi ve Real Madrid, sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Başkent devi peş peşe 7. galibiyetine de imza attı.

Rakibini farklı mğlup eden Real Madrid, 99 puanla Barcelona'ya ait olan bir sezonda en çok puan toplama rekorunu kırdı ve sezonu 100 puanla zirvede tamamladı. Real Madrid, sezonu 121 golle tamamlayarak ulaşılması zor bir başarıya da imza attı. Mallorca ise sezonu 52 puanla tamamlayarak Avrupa Kupaları'na katılamadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor