"Rapor açıklansın susacaklar"

Beşiktaş'ın hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ahmet Akpınar, ''Etik Kurulu raporunun tamamı açıklansın herkes susacak'' dedi.Akpınar, bütün kulüplerin Etik Kurulu raporunun tamamının açıklanmasını talep etmesi gerektiğini belirterek, ''TFF Yön

"Rapor açıklansın susacaklar"

Beşiktaş'ın hukuk işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ahmet Akpınar, ''Etik Kurulu raporunun tamamı açıklansın herkes susacak'' dedi.

Akpınar, bütün kulüplerin Etik Kurulu raporunun tamamının açıklanmasını talep etmesi gerektiğini belirterek, ''TFF Yönetimi'nin Etik Kurulu'ndan aldığı 330 sayfalık rapor var. Bu raporun tamamı açıklansın diyen kimse yok. Bunu bir tek Beşiktaş olarak biz istiyoruz. Tamamı açıklansın, neyin ne olduğunu herkes görsün.

TFF bana göre hukuk mantığına uymayan bir biçimde bunu size veremem diyor. Bize sadece Beşiktaş'ı ilgilendiren 13 sayfalık bölüm verildi. Ama esas olan kamuoyu vicdanını rahatlatmak açısından ya da havanda su döven kişi ya da kurumların daha fazla konuşmalarını engellemek için Etik Kurulu raporunun tamamı açıklansın.

O zaman herkes susacaktır. Herkes kendi önündeki kaptan yemeğe başlayacaktır. 

Bazı kulüpler sürekli konuşuyorlar. Herkes biz suçsuzuz diyor. O zaman TFF'ye baskı yapsınlar Etik Kurulu raporunun tamamı açıklansın. Nasıl bizi Avrupa Kupası'ndan men edemezsiniz, size şu kadar tazminat bedeliyle dava açarız şeklinde baskı yapılıyor.

O zaman bu baskıyı gelsinler Etik Kurul raporunun tamamı açıklansın diye yapsın, kamuoyu da raporun ne kadar net yapıldığını anlasın. En azından insanlar neyi nasıl savunacaklarını görürler, bazıları da boş yere savunduklarını görürler'' diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZ SONUNA KADAR MASUM, BİZ ASLA SUÇLULUK DUYGUSU İÇERİSİNDE HAREKET ETMEDİK
Ahmet Akpınar, ''Bizim arkadaşlarımız masum. Bizim suçluluk kompleksimiz yok; ancak isnat edilen suçlarla ilgili CD gönderiliyor, içerisinde bir sürü dosya var. 'Buyrun buradan kendi suçunuzu bulun' deniyor. Bu kolaycılığı neden yapıyorsunuz. Siz kalkıp 70 klasörü verirseniz bunları nasıl ayırt edeceğiz.

Suçumuz yok derken neyi savunacağız. En azından bizden ne beklediklerini hangi konuda savunma yapmak istediklerini bildirirlerse biz de ona göre savunma yaparız. Beyanım bundan ibaretti; yoksa suçluluk psikolojisi ya da arkadaşlarımızla ilgili hangi savunmayı yapacağım yönünde bir beyan değildi. Biz arkadaşlarımızın suçsuzluğuna sonuna kadar inanıyoruz.

Etik kurulu raporu ve tapeler ortada... Aslında savunulacak bir şey görmüyorum. Bize şurada savunulacak bir şey görüyoruz desinler biz de ona göre savunma yapalım'' ifadelerini kullandı.

ETİK KURULU RAPORU BİLİRKİŞİ RAPORUDUR, ÇOK ÖNEMLİDİR
Etik Kurulu raporunun önemine dikkat çeken Akpınar, ''Etik Kurulu raporunu istedik. Bize rapordan 13 sayfa tebliğ edildi.

Bunu okuduğumuzda Serdal Adalı'nın, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'in şike yapmadıkları belirtilmiş. Maçlardaki tanımlamalar tama olarak yapılmış. Etik Kurulu raporunu bir bilirkişi raporu olarak değerlendirdiğimiz de o zaman bizi neden Disiplin Kurulu'na sevk ediyorsunuz.

Etik Kurulu raporu bir mütaaladır, görüştür. Siz bu görevi o insanlara veriyorsanız, bu raporu da buna göre değerlendirin'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor