Puan silme cezası verilecek

Federasyon kurullarına dokunmayacak olan Erzik, UEFA ile yapılan anlaşma gereği puan silme cezasını uygulamaya koyacak!Başta Süper Lig kulüpleri olmak üzere futbol ailesinin tamamına yakınının desteğini alarak TFF Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan UE

Puan silme cezası verilecek

Federasyon kurullarına dokunmayacak olan Erzik, UEFA ile yapılan anlaşma gereği puan silme cezasını uygulamaya koyacak!

Başta Süper Lig kulüpleri olmak üzere futbol ailesinin tamamına yakınının desteğini alarak TFF Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in hayata geçireceği uygulamalar da netleşti.

Erzik, herkesin merak ettiği konuyla ilgili kararını da verdi. Erzik, daha önce Mehmet Ali Aydınlar yönetiminin UEFA'yla üzerinde anlaşmaya vardığı yaptırımları aynen uygulayacak. Buna göre;

- Şike ya da teşvik primi verme suçları tespit edilen kulüplerin en az 12 puanı silinecek.

- İnisiyatif disiplin ve tahkim kurulunda olacak. Suçun ağırlığına göre puan silme cezası artacak.

- Suçlu bulunan kulüplerden hak edilmiş bonusları geri alınacak. Geri alınan para suçun işlendiği maçtaki rakip takıma ödenecek. İki kulüp de suça karıştıysa para Futbol Federasyonu'na aktarılacak.

- Suçlu bulunan kulüplerden kazanılmış kupalar geri alınacak.

- Puan silme cezası Play-Off maçları öncesi uygulamaya geçirilecek.

Şenes Erzik'in, Futbol Federasyonu kurullarıyla ilgili de tavrını netleştirdiği öğrenildi. Erzik'in, yönetim kurulunu kendisinin oluşturacağı ve üyeleri kendisinin belirleyeceği ifade edildi.

Erzik, sürecin kısıtlı olması nedeniyle federasyon kurullarını ise değiştirmeyecek.

Disiplin kurulu, tahkim kurulu ve etik kurulu üyeleri değişmeyecek. Böylece sürecin hızlı şekilde yürütülmesi sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor