Potanın Perilerine nazar değdi...

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonası 2. tur (E) Grubu'ndaki son maçında İspanya'ya 61-48 yenildi.Saint-Sauveur Spor Salonu'nda oynanan maçın ilk çeyreğinde tutuk bir oyun ortaya koyan milliler, bu bölümü 15-10 geride tamamlarken, İspany

Potanın Perilerine nazar değdi...

A Milli Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Şampiyonası 2. tur (E) Grubu'ndaki son maçında İspanya'ya 61-48 yenildi.

Saint-Sauveur Spor Salonu'nda oynanan maçın ilk çeyreğinde tutuk bir oyun ortaya koyan milliler, bu bölümü 15-10 geride tamamlarken, İspanya'nın üstünlüğü tamamen ele aldığı ikinci çeyrek ise 15 sayı farkla 32-17 sonuçlandı.

İkinci yarıda oyunu dengelemeyi başaran milli takım, Tuğba Palazoğlu ve Hollingsworth'un skorer oyunuyla son çeyreğe girilirken farkı 5 sayıya (43-38) indirdi. Ancak dördüncü periyotta farkı yeniden açan İspanya, maçtan 61-48 galip ayrıldı ve ikinci turu grup lideri olarak tamamladı.

Bu sonuçla turnuvadaki altıncı maçında ilk yenilgisini alan milli takım, (E) Grubu'nu ikinci sırada tamlayarak, çeyrek finalde (F) Grubu'nun üçüncüsü Belarus ile eşleşti.

Türkiye-Belarus çeyrek final mücadelesi, 27 Haziran Perşembe günü Orchies kentindeki Pevele Arena'da oynanacak.

Salon: Saint-Sauveur

Hakemler: Aleksandar Glisic (Sırbistan), Nicolas Maestre (Fransa), Fabiana Martinescu (Romanya)

İspanya: Torrens 12, Xargay 11, Gil 2, Dominguez 11, Lyttle 18, Nicholls 2, Lima 2, Palau, Aguilar 3, Valdemoro

Türkiye: Işıl Alben 8, Tuğba Palazoğlu 6, Şaziye İvegin, Hollingsworth 8, Nevriye Yılmaz 8, Birsel Vardarlı 2, Yasemin Dalgalar 2, Esmeral Tunçluer 8, Bahar Çağlar 6

1. PERİYOT: 15-10
2. PERİYOT: 17-7
3. PERİYOT: 11-21
4. PERİYOT: 18-10

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor