Portekiz 3- 2 Danimarka

Portekiz milli takımı, karşılaştığı Danimarka milli takımını 3-2'lik skor ile mağlup etmeyi başardı.

Portekiz 3- 2 Danimarka

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz, Danimarka'yı son dakikalarda bulduğu golle 3-2 yendi.

Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu'nda Danimarka ile Portekiz, Ukrayna'nın Lviv kentindeki Arena Lviv'de karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 24. dakikasında Pepe'nin attığı golle Portekiz, 1-0 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren Portekiz 36. dakikada Helder Postiga'nın golüyle farkı ikiye çıkardı. 41. dakikada Nicklas Bendtner'in golüyle Danimarka skoru 2-1'e getirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıya gol bulmak umuduyla başlayan Danimarka, Portekiz kalesinde baskı kurmasına rağmen kalesinde önemli tehlikeler yaşadı. Bu pozisyonlardan Portekiz, dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo ile yararlanamadı. Danimarka aradığı golü 80. dakikada Nicklas Bendtner ile buldu ve beraberliği sağladı. Ancak Danimarka'nın sevinci uzun sürmedi, oyuna yeni giren Silvestre Varela, 87. dakikada düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve maçın skorunu tayin etti. Karşılaşma Portekiz'in 3-2 üstünlüğü ile sona ererken, grupta ikinci maçlarını oynayan Danimarka ile Portekiz, 3'er puanla sıralandı.

Beşiktaş'ta forma giyen Portekizli oyuncular Hugo Almeida ile Ricardo Quaresma, yedek bekledi ve forma şansı bulamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor