Polisten Ali Kıratlı'ya yakın takip!

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan menajer Ali Kıratlı'nın geçen sezonun ikinci yarısındaki Eskişehirspor-Trabzonspor maçında, Eskişehir Atatürk Stadı önünde çekilen ve basına yansıyan fotoğrafının çekildiği anlarda polis kamerasının da kayıtta olduğ

Polisten Ali Kıratlı'ya yakın takip!

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan menajer Ali Kıratlı'nın geçen sezonun ikinci yarısındaki Eskişehirspor-Trabzonspor maçında, Eskişehir Atatürk Stadı önünde çekilen ve basına yansıyan fotoğrafının çekildiği anlarda polis kamerasının da kayıtta olduğu ortaya çıktı. Bu görüntüler şike soruşturması kapsamında polis tarafından hazırlanan 827 sayfalık fezlekede yer aldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ali Kıratlı ile Zafer Tüzün'ün maç öncesi Eskişehir'e  gideceğini öğrenince sıcak takip başlattı. İstanbul'da başlayan takip Eskişehir'de de sürdü.

Sezer ile Ekşioğlu görüşmüş

Eskişehir-Trabzonspor maçının oynanacağı 22 Nisan 2011'de saat 14.50'yi gösterdiğinde Kıratlı ile Tüzün, kullandıkları 34 MEZ 01 plakalı otomobilleri ile Eskişehirspor tesislerine gidiyorlar. Kıratlı içeride kaldığı süre içinde iddiaya göre F.Bahçeli yönetici İlhan Yüksel Ekşioğlu ile Eskişehirsporlu futbolcu Sezer Öztürk'ü de telefonla görüştürdü. Ali Kıratlı ile Zafer Tüzün'ün Eskişehirspor tesislerinden çıkış saati ise 15.32. Eskişehir Kızılcıklı Mahallesi Pehlivan Caddesi üzerinde Mami Day's Patisseria önüne gelindiğinde Kıratlı ile Tüzün'ü şike soruşturmasının bir başka şüphelisi Muhammet Şenyüz karşıladı.

Uygun'la birlikte İstanbul'a...

Saatler 19.20'yi gösterdiğinde kayıttaki polis kamerası Muhammet Şenyüz ile Ali Kıratlı'ya bir kez daha odaklandı. İkili Kolcu Sokak içerisinde park halinde olan 26 TU 026 plakalı otomobile binerek Eskişehir Atatürk Stadı'nın yolunu tutuyorlar. Kıratlı arabadan indikten sonra VIP kapısına yöneliyor. Dışarıda beklerken çekilmiş fotoğrafı bir gazeteci tarafından çekiliyor. Basına yansıyan fotoğrafın çekildiği saniyelerde polis kamerası da kayıtta.
0-0 biten Eskişehir-Trabzon maçı sonrası saatler 22.10'u gösterdiğinde Kıratlı ile Şenyüz yeniden buluşuyor. Saat 22.48 sıralarında Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi üzerinde araç içerisinde beklemeye başlıyorlar. Kıratlı ve Şenyüz daha sonra yeniden Eskişehirspor tesislerine gidiyorlar. Saat 23.08 sularında ise, telefon dinleme kayıtlarına göre Kıratlı ve Şenyüz'ün içinde bulunduğu otomobile Bülent Uygun da biniyor ve İstanbul'a doğru yola çıkıyorlar.

Operasyon günü yapılan konuşmalar polis fezlekesinde

ŞİKE soruşturması kapsamında polis tarafından hazırlanan 827 sayfalık polis fezlekesinde, sanıkların telefon görüşmelerine detaylı bir şekilde yer verildi. Davanın tutuklu sanıklarından Fenerbahçe yöneticisi İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun 3 Temmuz'da sarı lacivertli kulübün bir başka yöneticisi Ali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmeleri fezlekede “operasyon günü ilhan Yüksel Ekşioğlu'nun Antalya ilinde yakalanmama amacı ile kaçtığını gösterir iletişim tespit tutanakları” başlığı ile yer aldı.

Emre Belözoğlu'na da teknik takip yapılmış

ŞİKE soruşturmasında, hakkında takipsizlik kararı verilen F.Bahçeli Emre Belözoğlu'nun da takibe alındığı ortaya çıktı. Polis dosyasında, F.Bahçe-A.Gücü maçından 2 gün önce menajer Ekrem Okumuş'un telefonundan A.Gücülü Kağan Söylemezgiller'e gönderilen, “Aldırıyorum seni buraya. Sakın zorlama ha” mesajı ve Okumuş'un, Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı'ya söylediği, “Emre yazdı işte onlar var bibiem'de” sözler yer aldı. Belözoğlu ve Okumuş, mesajın bir şakadan ibaret olduğunu söylerken, polis, bu kişilerin yanı sıra, Fesih Delidere ve Ahmet Bulut'la ilgili takip yaptı.

Etik kurulun raporu uzun sürecek

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay, 'futbolda şike iddianamesi' ile ilgili olarak, “İddianamenin temelini teşkil eden deliller, bize ilk olarak sevk olunan evrakın 3 katı kadar” dedi. İzmir'de düzenlenen “Hukuk ve Etik” konulu söyleşide konuşan Atalay, “Etik kurulun incelemediği, incelediğinin 2 katından fazla belge ve bilgi var. Bunlar incelenmeden, ifadesine başvurulacak ilgililer dinlenmeden etik kurulu raporu mükemmel hale gelemez” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor