Play-Off Güneş'ten sorulur

Çünkü 3 yıl Seoul'ü çalıştıran Teknik Direktör Şenol Güneş'in başından iki play-off macerası geçti. Birinde finalde diğerinde ise 1. turda kaybeden Güneş'in tecrübesi Trabzon'u başarıya götürebilirdi.Trabzonspor'un bu yıl şampiyonolma şansı Fenerbahçe düz

Play-Off Güneş'ten sorulur

Çünkü 3 yıl Seoul'ü çalıştıran Teknik Direktör Şenol Güneş'in başından iki play-off macerası geçti. Birinde finalde diğerinde ise 1. turda kaybeden Güneş'in tecrübesi Trabzon'u başarıya götürebilirdi.

Trabzonspor'un bu yıl şampiyonolma şansı Fenerbahçe düzeyinde olsaydı; yani Galatasaray ile arasında 4 veya 5 puan fark kalsaydı; bana göre şampiyon olma şansı yüzde 60'tı.Neden diye soracak olursanız 4 teknik adam arasında play-off oynayan tek teknik direktör Şenol Güneş'tir.

2 yıl üst üste

Güney Kore'de play-off oynamış ve hep finallerde kaybetmiş bir teknik adamdır. Bu konuda tecrübesi fazla. Bu işi yapmış bir insan olarak en avantajlı Trabzonspor olabilirdi. Ama bu puan farkıyla çok zor...

B planı olmalı

Bordo-Mavililer deplasmanda daha çok başarılı olan bir takım. Futbolcuların özellikleri deplasmanda kazanmaya daha uygun. Şenol Güneş de taktik ve sistemini buna göre belirmiş ve uygulamaya koymuş. Aykut Kocaman, Trabzonspor'da Burak Yılmaz'ın koşu alanına önlem alacak ve etkisiz hale getirmeye çalışacaktır. Bordo-Mavililer'in ise mutlaka bir "B planı" olmalı. Yani kanatlara ağırlık vermeli. Top rakipteyken kanatlardaki Volkan ve Olcan orta sahayı deşmeli. Cech sol bekte yer almalı. Ancak bu şartlarda Fenerbahçe ile berabere kalınabilir, yoksa mağlubiyet kaçınılmaz.

6 takımlı Play-Off var

2007'de 14 takımdan oluşan Güney Kore Ligi'nde teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki Seoul sezonu 37 puanla 7. sırada bitirmişti. 6 takımın play-off oynadığı sistemde Güneş’in ekibi, averajla Daejeon'un altında kalınca sezonu erken kapatmıştı

2008'de averajla ligi 2. sırada bitiren Seoul, play-off'ta mücadele etme hakkı elde etmişti. Finalde Suwon Blue Wings ile eşleşen Güneş'in ekibi ilk maçta 1-1 berabere kalmıştı. Rövanş mücadelesini 2-1 kaybedince şampiyonluk da gitmişti.

2009'da sezonu 3. sırada bitiren Güneş'in ekibi, playoff 1. turunda Chunnam Dragons ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 bitince karşılaşma penaltılara kaldı. Ancak Dragons penaltı atışları sonunda karşılaşmayı 3-2 kazanınca Seoul şampiyonluğa yine veda etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler