Platini ile Arıboğan görüşecek!

Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar bugün Nyon’da UEFA Genel Sekreteri Infantino ile Başkan Vekili Arıboğan ise Moskova’da UEFA Başkanı Platini ile bir araya gelerek Türkiye’deki şike süreciyle ilgili bilgi aktaracak.Moskova’daki toplantıya UEFA Birinci B

Platini ile Arıboğan görüşecek!

Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar bugün Nyon’da UEFA Genel Sekreteri Infantino ile Başkan Vekili Arıboğan ise Moskova’da UEFA Başkanı Platini ile bir araya gelerek Türkiye’deki şike süreciyle ilgili bilgi aktaracak.

Moskova’daki toplantıya UEFA Birinci Başkan Vekili Şenes Erzik de katılacak

Şike ve teşvik soruşturması nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Futbol Federasyonu, Mart ayı sonunda verilmesi beklenen cezalar öncesi, UEFA’ya iki koldan çıkarma yaptı.

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar dün saat 14.00’te UEFA’nın merkezi Nyon’a uçarken, Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, UEFA Başkanı Michael Platini ile görüşmek üzere aynı saatlerde Moskova’ya hareket etti. 

UEFA Birinci Başkan Vekili Şenes Erzik de dün gece geç saatlerde özel bir uçakla Moskova’ya ulaştı.

Aydınlar’a bugün katılacak olan yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu ve Baş Hukuk Müşaviri İlhan Helvacı, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ile yapılacak görüşmede Türkiye’de şike soruşturmasında gelinen nokta hakkında bilgi verecek. 

Başkan Vekili Arıboğan ise Rusya Futbol Federasyonu’nun kuruluşunun 100. yıl törenleri için Moskova’ya gelen Platini’ye 26 Ocak’taki olağanüstü genel kurulda gündeme gelecek 58. madde değişikliği ile hakkında kulüplerin tavrını anlatacak. Görüşmede Şenes Erzik de hazır bulunacak.

‘Cezasız kalamaz’
Şike konusunda “sıfır tolerans” açıklaması yapan UEFA’nın, her iki görüşmede de Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine “İç işlerinize karışmayız. Ancak şike yaptığı saptanan takımların cezalandırılmamasına sessiz kalmayız” mesajını verecek.

Genel Sekreter Infartino’ya konunun bürokratik yanı hakkında bilgi vereceği öğrenilen Federasyon Başkanı Aydınlar ve heyeti, şike cezalarında yetkinin PFDK’ya devredilmesinin FIFA ve UEFA uygulamalarına uygun olarak gerçekleştirildiğini anlatacak.
Nyon’daki görüşme sırasında Fenerbahçe Kulübü’nün UEFA ve TFF aleyhine CAS’ta açtığı tazminat davasının gündeme gelmesi beklenirken, UEFA’nın bu dava sonrası sarı-lacivertli kulüp hakkında başlatacağı disiplin soruşturması da konuşulacak.

UEFA Başkanı Platini ile Moskova’da buluşacak olan Erzik ve Arıboğan’ın gündeminde, şike eylemlerinin kesinlikle karşılıksız kalmayacağına dair bilgiler ile Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinde yapılması planlanan değişiklik olacak.

Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip eden Platini’nin görüşmede, siyasetin sürece müdahalesi ile ilgili kaygılarını dile getireceği bildirilirken, alınacak her türlü kararın sadece Futbol Federasyonu’nun inisiyatifinde olması konusunda düşüncelerini paylaşacağı vurgulandı.

Platini’nin, Fenerbahçe Kulübü’nün CAS’ta açtığı dava ve UEFA’nın kendi disiplin soruşturması hakkında da alınan mesafe hakkında Erzik ile Arıboğan’ı bilgilendireceği ileri sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler