PKK'nın inleri alev alev yanıyor!

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde Amanos Dağlarında dün gece çıkan yangın, olumsuz hava koşulları nedeniyle söndürülemiyor. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor. Dün gece İskenderun’a bağlı Suçıkağı köyü sınırları içerisinde başlayan ve A

PKK'nın inleri alev alev yanıyor!

 Hatay’ın İskenderun ilçesinde Amanos Dağlarında dün gece çıkan yangın, olumsuz hava koşulları nedeniyle söndürülemiyor. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor.

 

Dün gece İskenderun’a bağlı Suçıkağı köyü sınırları içerisinde başlayan ve Amanos Dağlarına doğru hızla yayılan orman yangını, sabah saatlerinde kontrol altına alınmıştı.

Ancak rüzgarın şiddetini arttırmasıyla havadan müdahalenin mümkün olmadığı Amanos Dağları’nda yangın 7 ayrı noktaya sıçradı. Şu anda bir mermer madenini de tehdit eden yangın rüzgarın etkisiyle birlikte akçay köyüne doğru hızla ilerleyişini sürdürüyor.

Hatay Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, 4 ayrı noktada 40 arazözle yangın söndürme çalışması yaptıklarını fakat 3 ayrı noktada rüzgarın şiddetli olması nedeniyle hayati tehlike bulunduğu için müdahale edemediklerini belirtti.

 

JANDARMADAN DAĞA ÇIKMAYIN UYARISI

Terör tehdidi nedeniyle jandarmanın 'çıkmayın' uyarısına rağmen orman işletme ekiplerinin yangına müdahale için bölgeye çıktıkları belirtildi.

 

PKK’NIN İNLERİ YANIYOR

Amanos Dağları’nda faaliyet gösteren terör örgütü PKK’nın sıkça kullandığı mağaraların bulunduğu bölge yanmaya devam ediyor. Yangının en yakın yerleşim yeri olan Akçay ve Bekbele beldesine ulaşmasından endişe ediliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler