Petkovic; "Trabzon'dan korkmuyoruz"

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yer alan temsilcimiz Trabzonspor'un 3 Ekim'de karşı karşıya geleceği İtalyan kulübü Lazio'nun teknik direktörü Vladimir Petkoviç, maça günler kala röportaj verdi.21 hafta Samsunspor'u çalıştırdıktan sonra görevine son verilen

Petkovic; "Trabzon'dan korkmuyoruz"

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yer alan temsilcimiz Trabzonspor'un 3 Ekim'de karşı karşıya geleceği İtalyan kulübü Lazio'nun teknik direktörü Vladimir Petkoviç, maça günler kala röportaj verdi.

21 hafta Samsunspor'u çalıştırdıktan sonra görevine son verilen Boşnak antrenör Vladimir Petkoviç, tekrar Karadeniz'e döneceği için mutlu.

Yaklaşık 16 aydır çalıştırdığı mavi-beyazlı başkent ekibinin, Roma yakınlarındaki tesisleri Formello'da kısa bir mülakatla soruları yanıtlayan Petkovic Trabzonspor'u da değerlendirdi.

İşte o röportaj;

SORU: Bir yılı aşkın süredir İtalya'dasınız ve Lazio'yu çalıştırıyorsunuz. Şehir, taraftar ve kulüp bakımından nasıl bir deneyim oldu sizin için?

YANIT: Burası büyük bir şehir ve büyük hedefler koyduğumuz büyük bir kulüpte çalışıyorum. İtalyan Kupası'nı almak için mücadele verdiğimiz derbide galip gelerek önemli bir hedefe ulaştık. Tüm yıl oldukça zor geçti, ama oldukça pozitifti aynı zamanda.

SORU: Samsunspor deneyiminden sonra Türk ligini takip etmeye devam ettiniz mi? Nasıl bir değişim görüyorsunuz?

YANIT: Evet bugün de Türk futbolunu yakından takip ediyorum. Skorları aşağı yukarı iyi biliyorum. Mesela son derbi maçında olmaması gereken şeyler yaşandı. Benim Türkiye'de bulunduğum dönemde de şike skandalı patlak vermişti ve lig 1 ay geç başlamıştı. Ne yazık ki, bu nedenle o sezon her şey etkilendi. Öte yandan, Türk ligi oldukça iyi ve futbol için yaşayan çok sayıda taraftar var. Türkiye'de bir takımı çalıştırmak ve bir takımda oynamak her zaman bir zevk.

SORU: Fatih Terim'in hem Galatasaray hem de milli takımı bir arada çalıştırma kararını nasıl buluyorsunuz? Bir antrenör, bu iki önemli misyonu yürütebilir mi?

YANIT: Böyle bir şeyi uzun bir dönem yaparsanız problem olabilir, ama Fatih Terim gibi bir efsane Türkiye'de her şeyin altından kalkabilir. Zannediyorum 6 maç için anlaşmıştı milli takımla. Elde ettiği pozitif skorlar da gösteriyor ki o bunu başarabilir. O, mükemmel bir antrenör, ama aynı zamanda çok iyi bir psikolog. Hep karizmatikti ve skorlar hep onun ardından geliyordu. Onun davranışları da, futbolcular için bir başka motivasyon nedeni.

SORU: Türk Milli Takımı, Romanya karşısında önemli bir başarı elde etti. Sizce Brezilya'da Dünya Kupası oynamaya hak kazanır mı?

YANIT: Tabii ki en iyi ihtimalle her şey pürüssüz ve pozitif gitmeli. Bence Türkiye'nin 2. sıraya yükselme ihtimali yüksek.

SORU: Birkaç güne kadar Trabzonspor'la karşılaşmak üzere Türkiye'ye gideceksiniz. Rakibiniz hakkında nasıl bir yargıya sahipsiniz? Son yıllarda bir gelişme kaydetti mi?

YANIT: Trabzonspor 2 yıl önce mükemmel bir takımdı. Geçen yıl ise bazı zorluklar yaşadı, çünkü değişik antrenörlerle çalıştılar. Bu yıl ise, yeni çalıştırıcıyla beraber iyi başladılar ve daha coşkulular ki bu da Trabzon'un karakteristik bir özelliğidir. Tüm şehir, Trabzonspor için yaşıyor ve stadyuma akın ediyorlar. Hem bu nedenle hem de Samsunspor'la oynadığı maçı da gördükten sonra Trabzonspor karşısında oynamak epey zor olacak diyorum.

SORU: Sizce Trabzonspor'la oynayacağınız 2 maçta hangi zorluklar olabilir? Rakip takımdaki hangi futbolcular sizi korkutuyor?

YANIT: Şüphesiz ki en büyük zorluk onların sahasında oynamak. Daha enerjik olacaklar ve stadyum tıka basa onların taraftarıyla dolu olacak.

Orta sahada Zokora, forvette Henrique gibi kaliteli ve değerli oyuncular var, ama bizim takımımız da çok iyi ve onların hiçbirinden korkmuyoruz. Oraya sadece kazanmaya gidiyoruz.

SORU: Uzun bir aradan sonra Karadeniz'e geri dönüyorsunuz. Ne hissediyorsunuz?

YANIT: Trabzon, Samsun'a 300-350 kilometre. Türkiye'deki insanlarla bir araya gelmek her zaman çok güzel. Son kez İstanbul'da oynadığımızda, Samsunspor'un eski başkanı ve hala çok iyi ilişkiler içinde olduğum birçok insan geldi. Türkiye'de olumlu bir etki bıraktığımı, gün be gün daha çok anlıyorum.

SORU: Samsunspor Başkanı'nın da Trabzon maçı için stada gelip maçı izlemesini bekliyor musunuz?

YANIT: Başkanın (Emin Kar) bu maça geleceğini sanmıyorum, çünkü Samsun ve Trabzon çok iyi arkadaş değiller. (gülüyor)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler