PAOK'ta bir Trabzonlu!

Olin Kupası’nın ikinci gününde Trabzonspor'un karşılaştığı Yunanistan takımı PAOK’un Genel Menajeri Aristotelis Zournatsidis’in dedesinin, Trabzon’dan göçen Rumlardan biri olduğu ortaya çıktı.Olin Edirne ev sahipliğinde yapılan Olin Kupası, ilginç bir hay

PAOK'ta bir Trabzonlu!

Olin Kupası’nın ikinci gününde Trabzonspor'un karşılaştığı Yunanistan takımı PAOK’un Genel Menajeri Aristotelis Zournatsidis’in dedesinin, Trabzon’dan göçen Rumlardan biri olduğu ortaya çıktı.

Olin Edirne ev sahipliğinde yapılan Olin Kupası, ilginç bir hayat öyküsünü ortaya çıkardı

Dörtlü Turnuva’nın ikinci gününde 85-79 yendiğimiz Yunanistan temsilcisi PAOK’un Genel Menajeri Aristotelis Zournatsidis,  Trabzonspor'un Genel Saymanı Hasan Aktaş ve Genel Menajeri Nihat Mala’yla yaptığı sohbette aslen Trabzonlu olduğunu söyledi. Dedesi Stavros Aristotelis’in Çarşamba doğumlu olduğunu ve çok küçük yaşlarda ailesiyle Trabzon’a yerleştiğini belirten Zournatsidis, “Dedem 1923 yılına kadar Trabzon’un merkezinde bir evde, ailesiyle birlikte yaşamış. Daha sonra Trabzon’dan ayrılıp, önce İskeçe’ye, ardından da babamın ve benim doğum yerim olan Selanik’e yerleşmiş” dedi.

Dedesi Stavros’un göç sırasında kız kardeşiyle birbirlerini kaybettiklerini ekleyen Zournatsidis, “Kız kardeşimin akıbetinin ne olduğunu öğrenemeden dedem öldü. Ancak Babam tam 60 yıl sonra Türkiye’ye gelip, halasını Ordu’da buldu. Ordu’da hala çocuklarım var. Yıllarca Trabzon’la ve Karadeniz’le ilgili hikayelerle büyüdüm. Burada hemşerilerim olarak gördüğüm insanlarla karşılaşmak mutluluk verici. Hele ki Trabzon’da harika bir basketbol takımının yaratılmış olduğunu görmek daha da keyif verici. En kısa sürede ziyaret etmek istiyorum” diye konuştu.

Genel Sayman Hasan Aktaş da Aristotelis Zournatsidis’le tanışmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “PAOK’un başında bir Trabzonlu olduğunu öğrenmek hepimizi şaşırttı. Kendisini yakın zamanda kentimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı söyledik.Umarım gelecekte PAOK’la Avrupa kupalarında karşılaşmak da nasip olur.” Her iki yönetici de birbirlerine flama hediye ederek dostluk gösterisi yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler