"Özlenen Trabzonspor geri gelecek"

Trabzon Valiliği tarafından yayınlanan ‘Trabzon’ dergisine konuşan Kafkas, Selçuk, Umut ve Burak’ın önemli futbolcular olduğunu belirterek, “Zaman zaman bütün takımlar ellerindeki futbolcuları kaybedebiliyorlar. Önemli olan bizim bu futbolcuların yerine d

"Özlenen Trabzonspor geri gelecek"


Trabzon Valiliği tarafından yayınlanan ‘Trabzon’ dergisine konuşan Kafkas, Selçuk, Umut ve Burak’ın önemli futbolcular olduğunu belirterek, “Zaman zaman bütün takımlar ellerindeki futbolcuları kaybedebiliyorlar. Önemli olan bizim bu futbolcuların yerine doldurabilecek güce ve stratejilere sahip olmamız. Bunun için çalışıyoruz” dedi.
Futbolcunun yerlisi yabancısı, iyisi, kötüsü olmaz diyen Kafkas, “Onun neticesinde burayı benimseyen, gerçekten bu ruhu kalbinde taşıyabilen oyuncunun da yerlisi yabancısı olmaz. Ancak şu konuda haklısınız takım olarak yabancı sayımız olması gerekenden fazla. Bir takımın yabancı oyuncu bulundurma sayısı normalde 6+2’dir. Bizde bu sayıyı gelecekte 6+2 olarak devam ettireceğiz. Bunun birçok sebebi var. Bunlardan bir tanesi de aidiyet duygusu çok önemli, oyuncuların kendilerini buraya ait hissetmeleri bizim için çok önemlidir. Bu yönde çalışmalarımız var. Bundan sonraki senelerde bu başarıları bizler de yakalayacağız. 1461 takımı da bizim bir parçamız. Hocasından, yönetim kurulundan ve futbolcularından gurur duyuyoruz. Umarım bu başarı grafiğini devam ettirirler” ifadelerini kullandı.

“SÜRE İÇİNDE TRABZONSPOR EN İYİ YERLERE GELECEK”
Şike sürecinin Trabzonspor’un ciddi bir şekilde etkilediğini kaydeden Kafkas, “Ben bu şehre yabancı bir kişi değilim. Söylediğim gibi uzun yıllar burada futbol oynadım. Bunun yanında eşim buralı. Bu kulübe severek geldim. Şehrin yapısını çok iyi biliyorum. Şehrin yapısıyla benim yapım aynı paralelde, kanımız aynı paralel de akıyor. Buranın gerçeklerini bildiğim için ben bir sıkıntı yaşamıyorum.

Şundan rahatsızlık ve huzursuzluk duyuyorum. Takımı belli bir yere getirmek istiyorum. Bir dönem aldım. Bunun için önümde bir süreç var. Bu süre içinde Trabzonspor en iyi yerlere gelecek. Şike sürecinin bizi ciddi bir şekilde etkilediği bir gerçek. Bu süreçten sonra takım dağıldı. Giden oyuncuların yerine istediğim oyuncuları alamadık. En büyük sıkıntılarımızdan biri bu oldu” şeklinde konuştu.

“DOĞRU BİR ŞEKİLDE ONBİRİ OLUŞTURMAK KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYORUZ”
Türkiye Kupası’nı kazanmak istedikleri vurgulayan Kafkas, “Oyuncu sayımızın fazla olması, oyuncularımızın inişli çıkışlı grafik çizmesi, beni bir takım arayışlar için itiyor. Doğru bir şekilde onbiri oluşturmak konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Takıma geldiğimden beri daha istikrarlı olmaya çalışıyorum. Kazandığım maçlarda ki onbiri oynatma gayretindeyim. İlk onbir de daha fazla oyuncu değişikliği yapmayı düşünmüyorum. Bunun için ne zamanımız ne de süremiz var. Türkiye kupasını kazanmak istiyoruz. Gelecek yıl ise şampiyonluğa oynamayı hedefliyoruz. Bu takımı yeniden şehre uygun agresif, mücadeleci, koşan, hücum gücü yüksek bir takım haline getirme gayreti içerisinde olacağım” diye konuştu.

“ÇOK DEĞİŞİKLİK YAPMAYI SEVEN BİR YAPIM YOKTUR”
Trabzonspor’un ilkelerine ve prensiplerine uymayan birinin kulübün içerisinde kalmayacağını dile getiren tecrübeli teknik adam Tolunay Kafkas, “Aktivitelerin futbolcularımı etkilemesi için büyük çaba sarf ediyorum. Farkındalık kavramı çok önemli. Bana göre farkında olmak güçlü olmaktan çok daha önemlidir. Bir insan kendi dışındaki başka konularla da ilgilenebiliyorsa, geldiği yeri unutmuyorsa kendi hayatı ile ilgili ciddi adımlar atmış demektir. Bunun içindir ki sosyal sorumluluk projeleri bizim için çok önem sarf etmektedir. Bu projeler kapsamında başta ben ve oyuncularım her konuda yardıma hazırız. Çok değişiklik yapmayı seven bir yapım yoktur. Benim için önemli olan mevcut yapıyı düzeltebilmektir. Bu mevcut yapının içerisinde kulübün ilkelerine ve prensiplerine uymayan kim olursa olsun bu kulübün içerisinde kalmayacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor