Özkök FB için bakın ne yazdı

Türk futbolundaki şike operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile iddialar güncelliğini korurken, Ercan Saatçi'den sonra bu kezde eski kayınpederi Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, konuya ilişkin bir yazı yazd

Özkök FB için bakın ne yazdı

Türk futbolundaki şike operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile iddialar güncelliğini korurken, Ercan Saatçi'den sonra bu kezde eski kayınpederi Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, konuya ilişkin bir yazı yazdı.

Sadece Aziz Yıldırım'ın mahkemede söylediklerinden ve savunmasından yola çıkan Özkök, kendine göre Yıldırım'ı haklı kılmanın gayreti içinde bir hamle daha yapmaya çalıştı.

Komedi metni gibi yazının içeriğinde savunmaya dayalı tek bir kelime bile yer almadı.

 

Ertuğrul Özkak bugün, "Aziz Yıldırım Diyor Ki" başlıklı köşe yazısı kaleme alarak içindekileri döktü:

 

TÜRKİYE 3 Temmuz 2011 sabahı spor âlemini sarsan bir olayla uyandı. 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gözaltına alınmıştı.

O günden itibaren, gözaltına alınanlarla ilgili müthiş bir medya kampanyası başladı.

Hafta sonunu Aziz Yıldırım’ın savunmasının tam metnini okuyarak geçirdim.

NEREDE O GÖRÜNTÜLER

- Aziz Yıldırım soruyor:

“Günlerce manşetlerden Emenike’nin bizden rüşvet parası alırken çekilmiş görüntülerinin bulunduğu yazıldı. İddianame yazıldı. Ek dosyalar yayınlandı. Nerede bu Emenike’nin görüntüleri?”

Ben de soruyorum.

Aziz Yıldırım haksız mı?

FİBA’YI KARIŞTIRDILAR

- Aziz Yıldırım soruyor:

“Tamer Yelkovan’la konuşmamızda ‘FİBA ile konuştun mu’ diye soruyorum. Emniyet FİBA’yı Basketbol Federasyonu’nun bağlı olduğu Uluslararası Federasyon olarak algılıyor. İyi çalışma yapılsa FİBA’nın Factoring Şirketi olduğunu anlayarak soruşturmaya bile konmasının gereksizliğini anlayacaklardı. Hiçbir araştırma yapmadan suçlama yapmaları her şeyin kasıtlı olduğunu göstermektedir.”

Aziz Yıldırım haksız mı?

BİLYONER’İ KARIŞTIRDINIZ

- Aziz Yıldırım soruyor:

“Tutuklandığımızda gazete manşetlerinde bizim Bilyoner üzerinden iddia oynadığımız ve Bilyoner’i kapattığımız yazıldı. Halbuki ‘Bilyoner’ bir gece kulübüydü. Şampiyon olursak kutlamaları orada yapmak istiyorduk. Şampiyon olduk ve kutlamaları orada yaptık. İstanbul Emniyeti haberleri basına verdi ve kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Emniyet hayali suç yaratmaya, yanlış bilgilerle basını da kendisine alet etmeye çalıştı.” Evet o kutlamaya ben de davetliydim. Gidemedim.

Aziz Yıldırım haksız mı?

O 6 MAÇ NEREYE UÇTU

- Aziz Yıldırım soruyor:

“Günlerce gazetelerde 19 maçta şike yapıldığı yazıldı. Sonra bu rakam birden 13’e indi. O 6 maç ne oldu?”

Haksız mı?

HİÇ Mİ KONUŞMADILAR

- Aziz Yıldırım soruyor:

“Toplam 13 maçta 12 futbolcu ile 100 milyar liraya (100 bin YTL) şike anlaşması yapıldığı iddia ediliyor. Teknik direktörlerin ve yöneticilerin şike yaptığı iddia ediliyor. Bu da, ancak futbolcularla konuşularak yapılır. Ancak iddianamede bu teknik direktör ve yöneticilerin futbolcularla yaptığı hiçbir konuşmaya ait tape yok.”

Haksız mı?

YÜZ YÜZE KONUŞMA NEREDE

- Aziz Yıldırım soruyor:

“İddianamede, telefon görüşmelerinde şifreli konuşuyorlar. Çoğu zaman daha önce ayrıntıları yüz yüze anlatılmış olan hareket planının işleyişinde bir problem olup olmadığı ile ilgili şeyler söylüyorlar.

Aziz Yıldırım’ın ‘Durumlar nasıl’ vb. sorularına İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun ‘Gayet güzel, iyi, problem yok’ vb. cevapları vermesi şeklinde oldu. Aziz Yıldırım’ı örgüt lideri yapacaksınız ama teknik takiple elde ettiğiniz bilgilerde yüz yüze ne konuştuklarına dair hiçbir şey yok.” Haksız mı?

MR CİHAZI BİLE ŞİKE

- Aziz Yıldırım diyor ki:

“Hastanede MR cihazından çıktıktan sonra yaptığım konuşmalar bile suç konuşması gibi sunulmuş.”

GİZLİCE BULUŞTUĞUMUZ YER

- Aziz Yıldırım diyor ki:

“Gazetelere, Sivasspor-Fenerbahçe maçından önce teknik takip sonunda Sivasspor Başkanı ile Büyük Sivas Oteli’nde gizlice buluştuğum sızdırıldı. Gizlice buluştu denilen yer, Fenerbahçe takımının kaldığı oteldi.”

Haksız mı?

PARA ÇANTASI NEREDE

- Aziz Yıldırım diyor ki:

“Sivasspor’un bir yöneticisinin dışarı çıkıp arabasından çanta getirdiği, içeride bu çantaya para konduğu ve rüşvet verildiği haberi sızdırıldı.
O gece orada bulunan görgü tanıkları o çantayla biletlerin getirildiğini söylediler. Devletin Sivas Valisi gönüllü olarak ifade verdi ve bu çantayla bilet getirildiğini söyledi... Nerede bu rüşvet parası.”

Haksız mı?

* * *

Herkese tavsiye ederim.

Bu iddianameyi ve savunmaları dikkatle okuyun. Çünkü bu ülkede artık herkesin başına böyle şeyler gelebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler