Özerten yargıç karşısında...

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e hakaret ettiği iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1.Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten'in yargılanmasına başlandı.İstanbul'da düzenlediği basın to

Özerten yargıç karşısında...

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e hakaret ettiği iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1.Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten'in yargılanmasına başlandı.

İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e hakaret ettiği iddia edilen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten'in yargılanmasına başlandı.

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan sanık Ufuk Özerten ile şikayetçi Sadri Şener katılmadı. Özerten'in avukatı Nagihan Bardakçı ile Şener'in avukatı Nusret Yılmaz duruşmada hazır bulundu.

Söyleyecekleri sorulan sanık avukatı Bardakçı, müvekkilinin Şener'i muhatap alarak basın açıklaması yapmadığını ve olay yerinin İstanbul olduğunu belirterek, mahkemenin "yetkisizlik kararı" vermesini istedi.

Şener'in avukatı Yılmaz ise Özerten'in basın açıklamasının Şener muhatap alınarak yapıldığını savunarak, Bardakçı'nın "yetkisizlik kararı" verilmesi talebine itiraz etti.

Hakim ise Özerten hakkında "Şener'e sesli, yazılı ve görüntülü iletişim organlarıyla hakaret ettiği" iddiasıyla dava açılmasına rağmen suçun "gıyapta yapılan hakaret suçunu oluşturduğuna" dikkati çekti, suç yerinin İstanbul olduğunu belirtti.

Bu nedenle davanın İstanbul'da görülmesi gerektiğine karar veren hakim,"yetkisizlik kararı" ile dava dosyasını İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Özerten'in İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında söylediği sözlerle Şener'e "sesli, yazılı ve görüntülü iletişim organları aracılığıyla hakaret ettiği" belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler