Özbak: Tüm kusur Federasyon'da

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, son dönemde tartışılan konular ve Türk takımlarının Avrupa Kupaları'na gitmeme meselesiyle ilgili olarak sert mesajlar verdi. Özbak, "Trabzonspor'la Fenerbahçe arasındaki gerilimde birinci kusurlu, ne yöneticile

Özbak: Tüm kusur Federasyon'da

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, son dönemde tartışılan konular ve Türk takımlarının Avrupa Kupaları'na gitmeme meselesiyle ilgili olarak sert mesajlar verdi.

 

Özbak, "Trabzonspor'la Fenerbahçe arasındaki gerilimde birinci kusurlu, ne yöneticiler ne de camialardır. Birinci kusurlu Futbol Federasyonu'dur. Federasyon bu işi sulandırırak, şike süreciyle ilgili karar vermeyişidir. Bu yorumum önceki TFF Yönetimi'yle ilgilidir" dedi.

 

ÇAKIDA PROVOKASYON VAR

Ali Özbak, "Bizim, şampiyonluk mücadelelerini genellikle Fenerbahçe'yle yaptığımız için geçmişten gelen bir gerilimin olma çok normal. Taraftarımızın sahaya atlet atması çok normal, 'temiz bir lig istiyoruz' diyorlar. Attıkları su şişelerini asla kabul etmiyorum. Çakı meselesine gelince o biraz şüpheli.

Bu 1996'da Ali Şen'in Aygün'ün başını sararak yaptığı ve sonrasında itiraf ettiği olaya benzetiyorum. 'Aygün'ün başını sardım, Fenerbahçe'yi şampiyon yaptım' sözüyle çakı atılması arasında benzerlik var.

Çakı olayında bir provokasyon var. Çakının açılması kapanması da muamma" diye konuştu. 

 

SUÇ SUÇU İŞLEYENE AİTTİR

Divan Başkanı Özbak, yemek meselesine de değinerek, "Fenerbahçeliler, onlara Trabzon'da yemek yedirmediğimizi söylüyorlar. Trabzonlu'nun en önemli özelliği misafirini iyi ağırlamaktır da, ama ben İstanbul'da hiçbir kulübün yemeğini yemedim ve bir şikayetim olmadı" dedi.

Özbak, "Avrupa kupalarına 5 yıl gitmeyelim. Suç, suçu işleyene aittir, kuruma ait değil dersen. Özellikle de suçu çok talihsiz biçimde Holiganların İngiltere'de yaptığı ve 39 kişinin katlediği olayla benzeşrtirirsen, Türkiye'de futbol adına yapılan yolsuzluk ve hırsızlıkla eşleştirilirse, bu durum ister o partiye oy versin ister vermesin bu yaklaşım Trabzonlu'ya gerecektir. Bunu konuşan yok" ifadelerinin kullandı.

 

DEMİRÖREN SUSMALI

Demlirören'in başbakanın sözlerinin altına imzamı atarım ifadesini de eleştiren Özbak, "Sayın başbakana bir soru sormak istiyorum. Bir ülke Avrupa'da 2 yıl, beş yıl yapmazsa deme hakkı kimse de yoktur. Ayrıca Yıldırım Demirören susmalıydı. Sayın başkanın sözlerinin altına imzamı atarım derken, özerkleşmiş bir Futbol Federasyonu'nu özelleşmiş ve bağlantılı bir Federasyon'a dönüştürdüğünün bilincine varamadı. Demirören'in sözü bu gerçeğin itirafıdır" dedi. 

 

BİZİ KİMSE ANLAMIYOR

Ali Özbak, "Trabzonlu'yu kimse anlamıyor. Trabzonlu haksız bir talepte bulunmuyor. Adalet istiyor. Geçmişte haklarının yenmesinin telafisini de istemiyor. Sadece adalet istiyor. Geçmişte net 5 şampiyonluğumuz elimizden çalındı.

Diğerlerini de kendi hatasıyla kaybetti. Geçen sezona bakın. Öyle söylendiği gibi bütün maçları izlemeye gerek yok, 2 maç yeter. Fenerbahçe'nin 3-1 yendiği Eskişehirspor maçıyla, Trabzonspor'un 0-0 berabere kaldığı Eskişehirspor maçını dünyanın neresinde izlerlerse izlesinler bakalım hangi karar verecekler. Çok nettir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor