Özak haber61tv'de Trabzonspor'u konuştu

Salı akşamları Haber61 TV’de yayınlanan ve vazgeçilmez spor programı Karambol’un bu haftaki konuğu Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak oldu. Karambol programının moderatörü Gazeteci Turgay Beşyıldız ile Lig TV Trabzonspor muhabiri Can Kary

Özak haber61tv'de Trabzonspor'u konuştu

Salı akşamları Haber61 TV’de yayınlanan ve vazgeçilmez spor programı Karambol’un bu haftaki konuğu Eski Bakan ve Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak oldu. Karambol programının moderatörü Gazeteci Turgay Beşyıldız ile Lig TV Trabzonspor muhabiri Can Karyağdı’nın sorularını cevaplayan Özak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Trabzonspor’un çok büyük bir sosyolojik olgu ve çok büyük bir camia olduğunu, çok büyük başarılara imza atığını söyleyen Özak “Şöyle bir düşünün 70’li yıllarda Trabzon’da 200 bin nüfus vardı bu zaman lige çıkmış 10 milyon İstanbul’a karşı

İzlemek İçin Tıklayınız
karambol_ozak.jpg

  mücadele etmiş, bu mücadelesinde hiç hukuk dışılık yok, ahlak dışı bir şey yok , yani şike yok teşvik yok 6 defa şampiyon olmuş ve birkaç defada şampiyonluğu maalesef bu dediğimiz yanlışlarla elinden alınmış. Bunları ispatladık ispatlayabiliriz ama maalesef bazılarını ispatlayamıyoruz.”

Trabzonspor Travma Yaşadı- Sayfa 2'de

Trabzonspor Travma Yaşadı

Trabzonspor’un Şike ve Teşvik süreci ve sonrasında bir travma yaşadığını ve artık bu konuyu Hukuğa bırakmak gerektiğini söyleyen Özak konuşmasına şöyle devam etti “ Bu dönem bir travma yaşadık bunu artık Hukuka bırakmak lazım ve takipçi olmak lazım ama ben şunu söyleyeyim tabii ki yönetimler Trabzonspor’un menfaati için geliyorlar, iyi icraatlar yapmak istiyorlar, başarılı olmak istiyorlar bu yönetim kurulumuzda böyle gelmişti. İlk dönem gerçekten çok güzel işler oldu. Borsa’dan kurtulduk , bana göre 2010-11 sezonunda şampiyon olduk , onun dışında Türkiye’de şike ve teşviğe 90 yıldır biliyorsunuz hiçbir ceza yoktu , bunu yine Trabzon’dan, Trabzonspor’dan yetişen  bir eski futbolcu Faruk Özak milletvekili oldu, bakan oldu geldi mecliste şunu söyledi  “Şike ve teşvik ahlaksızlıktır, hukuksuzluktur  ve bunu biz adli cezaya çevirelim” Allah nasip etti adli cezaya çevirdik ve sonra teknik takiple  şike ve teşvik yapanlar yakalandı ve ondan sonra Trabzonspor’u UEFA benim şampiyonun sensin  diyerek ilk defa şampiyonlar ligi’ne çağırdı. Trabzonspor 50 milyondan fazla para aldı ve bu işi yapanlarda cezalandırıldı.Daha sonra Kupa konularını biz işlemeye başladık , kupa konusu gerçekten hakkımız onun peşinde gidiyoruz , gideceğiz inşallah Yargıtay’ın vereceği karardan sonrada bunun takipçisi olacağız.”

Yanlış Yaptık, Kadromuzu Zayıflattık- Sayfa 3'de

 

Yanlış Yaptık, Kadromuzu Zayıflattık

 2010-2011 Sezonunun travmasından sonra yanlış işler yapılmaya başlandığını ve Trabzonspor’un kadrosunun zayıflatıldığını söyleyen Özak , yönetimin sözleşmesi biten oyuncuları elde tutamadığını söyleyerek kendi döneminden örnekler verdi. Özak konuşmasına şöyle devam etti “Ama sonra bir yanlış yapmaya başladık, kadromuz zayıflamaya başladı, maalesef bazı oyuncuları n bonservisleri 5 yıl olunca doldu serbest kaldılar, anlaşma uzatılamadı. Mesela ben bunu 96 yılında başarabilmiştim. Abdullah’ın, Ogün’ün, Hami’nin, Tolunay’ın , Ünal’ın, Orhan’ın mukaveleleri bitmiş olmasına rağmen onlarla oturduk konuştuk ve bunu uzatabilmiştik. Bu dönemde arkadaşlar bunu başaramadılar, olabilir. Ama bir başka şeyi başaramadık giden oyuncuların yerine iyi oyuncular alamadık Umut’da gidince  ve alınan yabancı oyuncu sayısı çok artınca bir problem oldu. Türkiye ve Dünyanın sayılı hocalarından biri olan Trabzon’umuzun evladı Şenol Güneş geldi , o dönemde de sıkıntılar yaşandı  ve maalesef bir türlü oyun tutturamadık. Gelinen noktada Trabzonspor  hiç birimizin arzu ettiği konumda olmadı, arzu ettiğimiz oyunu oynamadı  ve arzu ettiğimiz bir puana ulaşamadı.”

Doğruyu Yanlışı Mayıs 19 Sonrası Konuşalım - Sayfa 4'de

 

Doğruyu Yanlışı Mayıs 19 Sonrası Konuşalım

Konuşmasında Özak Hoca değişikliği doğrudur, yanlıştır. Zamanlaması, şekli bunları ben diyorum ki Mayıs 19’dan sonra konuşalım ifadelerine yer verirken konuşmasına şöyle devam etti. Güneş, “ Şenol bizim canımız ciğerimizdir birlikte Trabzonspor olgusunu ortaya çıkardık Şimdi gelen bir hoca var Tolunay benim canım ciğerimdir, yeni gelmiştir başarılı olmasını isterim . Şimdi yönetim kurulu böyle bir tasarrufta bulunmuştur . Bugünden sonraya bakmak lazım . Şu an sebepleri bırakalım Mayıs 19’dan sonra oturalım sempozyumlar yapalım, paneller yapalım konuşalım, Trabzonspor için en doğru yol hangisidir onu buluruz . Trabzonspor’un hastalığı nedir şu anda bir insanın annesi hastaysa , babası hastaysa, evladı hastaysa  şunu yapar evladım, anneciğim, babacığım niye hasta oldun diye bağırıp çağırmaktansa  ya gel ben senin hastalığına bir merhem olayım, bir ilaç bulayım, çare bulayım der . Trabzonsporlulara düşen görev budur . Trabzonsporlular kimdir.  Taraftarımızdır, tribündeki taraftarımız, seyircimizdir , Türkiye’de ki taraftarımızdır, yalnız Trabzonlular değildir bakın Trabzonspor yalnız Trabzon’a ait değil , yöneticilerimizdir, eski yöneticilerimizdir, yeni yöneticilerimizdir, oyuncularımızdır, medya mensuplarımızdır , sivil toplumdur, Trabzon ‘un ticaret erbabıdır, özellikle herkese bir görev düşüyor , medyaya düşen görev nedeniyle ben medyanın büyük bölümüne teşekkür ediyorum  sizlerede, neden akli selim hakim oldu çünkü Trabzonspor büyükse Trabzonspor  başarılıysa sizde başarılısınız, biz de başarılıyız , gururla ve onurla sokakta yürüyebiliyoruz  şehrin Tüccarı da , sanayicisi de, sivil toplum kuruluşları da mutlu olabiliyor.”dedi.

Yönetimi Bende Mayıs 19 Sonrası Eleştireceğim- Sayfa 5'de

 

Yönetimi Bende Mayıs 19 Sonrası Eleştireceğim

Trabzonspor yönetimini kendisininde en ağır şekilde eleştireceğini fakat bunun şu an sırası olmadığını söyleyen Faruk Özak taraftarlarada seslenerek 19 Mayıs’a kadar sukunet içerisinde olmalarını tavsiye etti. Antalyaspor karşılaşmasının Trabzonspor için çok önemli olduğunu bu karşılaşmada taraftarın stadyumu doldurması gerektiğini de ifade eden Özak taraftarları uyardı “Aman sahamız kapanmasın” Özak bu konuda şunları söyledi , “Şu anda yapılacak iş şu bir kere tribüne gelen taraftarlarımız, genç yavrularımız  onlara diyorum ki sahamız katiyen kapanmasın, Antalya maçında takım iyi de kötü de olsa sonuç ne olursa olsun lütfen sahaya taş atmayalım sahayı kapatacak hiçbir yanlışta  bulunmayalım  aksi taktirde biz bu maçı kaybetmekte yine ligde kalabiliriz 9’uncu 10’uncu olabiliriz  telefi edebiliriz ancak sahanın kapanmasını telefi edemeyiz . Allah korusun bunu yapmayalım herkes yanındakini kollasın , bu bizim hayati maçımızdır Antalya maçını kazandığımız zaman ben şunu söyleyeyim tabi ki diğer maçları da kazanmak ve en azından en az mağlubiyetle bu sezonu bitirmek gereğiyle biz ligde kalırız ve 9’ncu 10’ncu bitirebiliriz .Ben diyorum ki içeride 4 biz bundan 12 puan alırız veya 10 puan alırız zaten o zaman iş biter bunun dışında deplasmandan da 2-3 puan aldığımız zaman işi bitirebiliyoruz . Trabzon’da bir kere herkes tribüne gelecek  ve Trabzonspor’u alkışlayacak , hoca kimi değiştirdi , oyuncu gol kaçırdı kaleci hatalı bir gol yedi  tüm bunlarda sabırlı olacağız ve takımımızı destekleyeceğiz  onun dışında ne hocanın ne de oyuncuların moralini bozacak eleştirilerden Mayıs’ın 19’una kadar uzak duracağız Yönetimi eleştiririz en ağır şekilde, ben de eleştireceğim  yönetim çok hatalar yaptı, çok doğrularda yaptı bunlar Trabzonsporlu ama ben de eleştireceğim ben de sabrediyorum. Ama Mayıs 19’dan sonra eleştireceğim , Trabzonspor’da potansiyel adaylardan beni arayanlar oldu Trabzonspor’a destek verdiklerini Mayıs 19’a ligler bitene kadarda destek vererek eleştiriden uzak duracaklarını söylediler, bunlar çok güzel davranışlar.”

Maça Gidelim Destek Olalım- Sayfa 6'da

Maça Gidelim Destek Olalım

Konuşmasının son bölümünde eski Bakan, “ Maça gidelim oyuncularımıza destek verelim tribünde taşkınlık yapmayalım yapanları önleyelim, tribünde sükunet, sabır  hakim olsun ve böylelikle biz bu takımı sağ salim layık olduğu yerde ligi bitirtelim. Gerçi bu takımın layık olduğu yer ya birincidir, ya ikinci, ya da üçüncü, ya da dördüncü ama bu sene maalesef böyle oldu. Kupa da da önemli  birkaç maçımız var, kupada önemli  daha sonraki maçları da geçip Avrupa’ya gitmeye çalışalım. Avrupa’ya gidebilmek için uğraşıyoruz. Ben bütün maçlara gidiyorum niye gidiyorum ben zor günlerde Trabzonspor’un yanında olmazsam ben Trabzonsporlu Faruk Özak olarak nasıl vicdanımla baş başa kalabilirim. Bütün arkadaşlara ben bunu diyorum. Ben de eleştirilebilirim siz de eleştirilebilirsiniz hepimizin hatası vardır yanlışı vardır, beni sevmeyen vardır, benim sevmediğim vardır ben bütün herkesi kucaklıyorum  ve diyorum ki; lütfen kulübümüze yardım edelim , teknik direktöre yardım edelim, oyuncularımızı motive edelim , oyuncularımızın sahaya çıktığı zaman ayakları titremesin daha çok koşsunlar  rakipler artık o eski Avni Akerde’ki gibi  bir seyirci ile karşılaşsınlar bu voltaj bu frekans  futbolcularımıza da yansıyacaktır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler