Özak: Güneş'e sahip çıkalım

 Özak  şikenin ve teşvikin Türk Ceza Kanunu'nda cezasının olmadığını belirterek bu konuda bir düzenleme yapacaklarını söyledi. Bakan Özak, Trabzon'un Yomra ilçesi ile bazı beldelerinde, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve heyelandan zarar gören alanlarda i

Özak: Güneş'e sahip çıkalım

 Özak  şikenin ve teşvikin Türk Ceza Kanunu'nda cezasının olmadığını belirterek bu konuda bir düzenleme yapacaklarını söyledi.

Bakan Özak, Trabzon'un Yomra ilçesi ile bazı beldelerinde, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve heyelandan zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Özak, şike ve teşvik iddiaları ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

''Şikenin ve teşvikin Türk Ceza Kanunu'nda cezası yok, bunu düzenleyeceğiz. Özellikle çok ahlak dışı, hukuk dışı problemler. Bunları ortadan kaldırmak çok zor ise ,en azından cezasını vermemiz gerekir. Biz de İddaa'dan 3 tane maç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Çok hassas bir şekilde olayları takip ediyoruz. Bir takım manipülasyonlar olursa hemen federasyona bildiriyoruz ve bunları İddaa'dan çıkartıyoruz.''

Almanya'nın Bochum kenti savcılığı tarafından ortaya çıkartılan bahis skandalı ile ilgili bir başka soruya ise Bakan Özak, ''Somut delillere ulaşmak için Dışişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığı ile müşterek çalışarak Bochum Savcılığından Türkiye ile ilgili hangi belge ve bilgiler, yani neler varsa onları istedik, istiyoruz. Bunun kökünü kazımak bizim görevimiz. Futbol Federasyonu'ndan arkadaşlar da bu konuda görüşmelerde bulunuyorlar'' yanıtını verdi.

-''ŞENOL GÜNEŞ'E SAHİP ÇIKMAK LAZIM''-

Bakan Özak, Trabzonspor'da teknik direktörlüğe getirilmesi gündemde olan Şenol Güneş ile ilgili olarak şöyle konuştu:

''Şenol Güneş dünya çapında bir teknik adam. Türk halkı olarak, Trabzonlular olarak ve Trabzonsporlular olarak onun kıymetini bilmek lazım. Fakat Trabzonspor'un bugün bulunduğu bu noktaya gelmesini de iyi düşünmek gerekiyor. Bu konuda çok hatalar ve eksikler yapıldı. Şenol Güneş gelip bir sihirli değnekle bunu düzeltecek değil. Şenol Güneş'e sahip çıkmak lazım. Ben her zaman Şenol Güneş ile gurur duydum, gelse de, gelmese de... Trabzonspor'un antrenörü olmak ne kadar onur vesilesi ise şu durumda Trabzonspor'a gelmesi de fedakarlık olarak değerlendirilmeli.''

Özak, yönetim kurulunun da bir değerlendirme yapması gerektiğini ifade ederek, ''Yönetim oturup bir değerlendirme yapmalı, 'nerede yanlış yaptım, niye böyle oldu' demesi gerekiyor. Geçen yıl oynayan, iyi sonuçlar alan bir takım, bu yıl niye bu duruma geldi? Bir kere takım ruhu yok. 25 oyuncu var, ama takım yok ortada. Bunun değerlendirmesinin yapılması önemli. Trabzonspor daha iyi bir takım olmalı, sıradan bir takım ve kulüp olmamalı. Bütün Türkiye'nin bütün Trabzonsporlular'ın beklentisi bu'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler