Orduspor'da Barcelona modeli

 Orduspor Kulübü, 45 yıllık tarihinde altyapısından başarı ile söz ettirmeyi yeniden başardı. Orduspor U14, U19 takımları Türkiye Şampiyonası’nda finale ilk kez yükselirken, U 15 ve U 16 ve U17 Milli Takımlarına ise ilk kez oyuncu gönderme başarısı elde e

Orduspor'da Barcelona modeli

 

Orduspor Kulübü, 45 yıllık tarihinde altyapısından başarı ile söz ettirmeyi yeniden başardı. Orduspor U14, U19 takımları Türkiye Şampiyonası’nda finale ilk kez yükselirken, U 15 ve U 16 ve U17 Milli Takımlarına ise ilk kez oyuncu gönderme başarısı elde etti. 

Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen’in başkanlık görevine gelmesinin ardından altyapıdan sporcu çıkartmak için öncelikli olarak yeni bir tesis kazandırdı. İstanbul, Ordu’ya açılan futbol okulları ile altyapıyı desteklenmesini sağlayan Türkmen, 3 yıllık çalışmanın semeresini almaya başladı. 45 yıllık Orduspor tarihinde ilk kez U14 ile U19 takımları Türkiye Şampiyonası finaline adını yazdırmayı başardı. U15, U16 ve U17 takımlarında ise Orduspor, milli takıma oyuncu göndermeye başladı.

Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, Ordu’daki amatör kulüpler ile altyapıya 3 yıldır malzeme, tesis olarak destek verildiğini hatırlatarak, “Orduspor’un geleceği için öncelikli olarak göreve geldiğimizde alt yapıya öncelik verdik. Altyapının kullanacağı, gençlerimizin kaliteli bir yaşam, antrenman yapacağı bir tesis kazandırarak çalışmalara başladık. Ardından ise futbol okulları açarak altyapının kadro olarak zenginleşmesi için çalışmalarımızı Ordu sınırlarının dışına çıkarttık. İstanbul’un değişik semtlerinde okullar açtık. 3 yıllık bir çalışmanın ardından ise bu yıl semeresini almaya başladık. Milli takıma değişik yaşlarda oyuncu göndermenin yanında, ilk kez Türkiye şampiyonası finallerine U14 ve U19 takımlarımız yükselme başarısı elde etti. Bu başarıyı her yıl katlayarak arttırmak istiyoruz” dedi.

Uzun vadeli ve sürekli futbolcu yetiştiren bir altyapı kurma çabasında olduklarını ifade eden Türkmen, “Barcelona’nın altyapısının bir benzerini Orduspor Kulübü’ne kurmak istiyoruz. Barcelona’nın altyapısını kuran ekibi Ordu’ya getirerek çalışmanın aynısını yaptıracağız. Altyapıdaki hocalarımız ile birlikte altyapımızı fabrikaya dönüştüreceğiz. Altyapımız futbolcu üreten bir tesis olacak” diye konuştu.

4 YILLIK KALKINMA PLANININ SONUCU

Orduspor Altyapı Teknik Direktörü Turgut Kır, altyapının son 3 yılda ciddi bir başarı gösterdiğini anlatarak, “Başkan Nedim Türkmen göreve geldiğinde 4 yıllık bir kalkınma planı hazırladık. Bu plan çerçevesinde Ordu’nun gençlerini 3 yılda belli bir seviyeye getirerek bu yıl başarılı sonuçlar almayı başardık. Yönetimin altyapıya desteği, teknik heyetimizin de maddiyatı 2. planda tutarak özverili çalışması ile başarılı sonuçlar almaya başladık. Önümüzdeki yıllarda başarımız kat kar artacaktır” diye sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor