Orduspor 6 yabancı alıyor

Orduspor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, Almanya Bundesliga’dan 2, İspanya La Liga’dan 4 olmak üzere 6 yabancı futbolcu alacaklarını belirterek, “Görüştüğümüz tüm futbolcularla anlaşma sağlandı” dedi. Nedim Türkmen yaptığı açıklamada, yapacakları y

Orduspor 6 yabancı alıyor

Orduspor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, Almanya Bundesliga’dan 2, İspanya La Liga’dan 4 olmak üzere 6 yabancı futbolcu alacaklarını belirterek, “Görüştüğümüz tüm futbolcularla anlaşma sağlandı” dedi.

 

Nedim Türkmen yaptığı açıklamada, yapacakları yabancı transferlerin stoper, sağ açık, sol açık ve forvet olacağını belirtti. Tüm transferleri bitirerek 28 Haziran’da Ordu’da 26 kişilik bir kadronun hazır olacağını belirten Türkmen, “Ondan sonra transfer yapmayacağız, takımda kampa gidecek. Kadromuzun yüzde 80’ini elimizde tutacağız. Hector Cuper’in isteği ile La Liga’da görüştüğümüz oyuncular ile anlaşma sağladık. Orada liglerin bitmesini bekliyoruz” diye konuştu.

 

“YENİ BİR STAT İSTİYORUZ

 

Şu anda gündemlerinde yeni bir stadyum inşa etmek olduğunu kaydeden Türkmen, şöyle konuştu: “Stadyum tamamen yenilenecek ve 25 bin kişilik olacak. Öncelikle zemin yenilenecek. Trabzon ya da Galatasaray stadındaki çim sistemini buraya uygulayacağız. Kulüp olarak bir firma ile görüşerek yerden ısıtma sistemi kurduracağız. Orduspor olarak stadyumun mülkiyetini almak istiyoruz. Orduspor taraftarına yakışır bir stadyuma kavuşmak istiyoruz. Siyasilerinde desteğini almak istiyoruz. Stadyumun şehir içinde olması insanların rahatlıkla ulaşımı konusunda önemlidir.”

 

“ALT YAPI KONUSUNDA CİDDİYİZ”

 

Göreve geldiklerinden bu yana alt yapı konusuna ciddi bir şekilde eğildiklerini vurgulayan Türkmen, Orduspor’u futbol fabrikasına dönüştürmekte kararlı olduklarını söyledi. Alt yapı konusunda Arsenal ile görüşmeler yaptıklarını, Barcelona’nın alt yapısını oluşturan bir firma ile anlaştıklarını ve alt yapıya eğitim verileceğini belirten Türkmen, “Orduspor’un kurtuluşu için alt yapı çok önemli. Hem tesisleşme hem alt yapı bir anda olmuyor. Sırası ile bunu gerçekleştireceğiz. 70 Milyonluk ülkede oyuncu yok ama 3 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya’dan herkes oyuncu alıyor. Bu ülkemizin ayıbıdır. UEFA’nın 2013’teki mali kriterlerinden sonra kulüpler alt yapılara dönmek zorunda kalacak. Bu kriterlere göre kazandığın kadar transfer yapacaksın. Bu Anadolu ile İstanbul kulüpleri arasındaki maddi uçurumu da kapatacak” şeklinde konuştu.

 

ORDU VALİSİ’NE FORMA

 

Bu arada Orduspor Yönetim Kurulu Üyeleri Ordu Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti. Vali Orhan Düzgün, yeni yönetime ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulunurken, Kulüp Başkanı Nedim Türkmen, Vali Düzgün’e Orduspor forması hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler