Ordu'da sevgi evi inşa ediliyor

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Eyüp Yeniyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hizmet dönüşümü kapsamında yurt tipi hizmetten ev tipi hizmete dönüş çalışmalarının Ünye’de de yürütüldüğünü söyledi.Yeniyıldız  basına yaptığı açıklamada, Ü

Ordu'da sevgi evi inşa ediliyor

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası Müdürü Eyüp Yeniyıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hizmet dönüşümü kapsamında yurt tipi hizmetten ev tipi hizmete dönüş çalışmalarının Ünye’de de yürütüldüğünü söyledi.

Yeniyıldız  basına yaptığı açıklamada, Ünye Sabancı Çocuk Yuvası’nın arka tarafında 4 Sevgi Evi’nin yapıldığını belirtti.

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası’nda kalan kız çocuklarının 12 yaşın üstüne geldiğinde Ordu’da Kız Yetiştirme Yurdu olmadığı için yuvada kalmaya devam ettiğine işaret eden Yeniyıldız, "Yuvamızın arka tarafında yapılan Sevgi Evleri, 18 yaşını doldurana kadar 12 yaş üstü kız çocuklarımıza hizmet edecek” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen hizmet dönüşümü kapsamında yurt tipi hizmetten ev tipi hizmete dönüş olduğunu belirten Yeniyıldız, şunları kaydetti:

"Çocukların aile yanında kalması birinci hedef, en son şartlarda çocukları koruma ve bakım altına almak, alındığı zaman da mümkün olduğunca yurt tipi değil de ev tipi hizmet sunmak için 2014 yılı sonu itibariyle yurt tipi hizmet modellerinde değişiminin tamamlanması planlanıyor. Bu anlamda yurt tipi hizmetin yerine Çocuk Evleri ve Sevgi Evleri çalışmaları yapılıyor. Ünye’de 3’ü hizmette olan ve biri kısa zamanda tamamlanacak 4 çocuk evimiz var. Her bir çocuk evinde başlarında bakıcı anneleriyle birlikte en fazla 5 kişi kalıyor. Bununla birlikte 40 çocuğun kalacağı 4 Sevgi Evi yapılıyor. Şuandaki hizmet binamız 512 metrekare alan üzerine kapalı alan, kapasitemiz 65. Sevgi Evleri, yuvaya göre daha avantajlı. Sevgi Evlerinde çocuk sayısı az olduğu için daha iyi şartlarda çocuklara bakılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokolle ihale yapıldı."

Ünye Sabancı Çocuk Yuvası binasının arka tarafında Sevgi Evlerinin inşaatına başlanıldığını belirten Yeniyıldız, yaptıkları görüşmelerde en geç 6 ay içinde bu binaların yapımının bitirileceği sözünün verildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor