Ordu ile Antalya 27. kez

Ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan karşılaşmada 1-1 berabere kalan Orduspor ve Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig tarihinde 6. kez, resmi maçlarda ise 27. kez karşılaşacaklar. İlk olarak 1967-1968 sezonunun 14. haftasında 26 Kasım 1967 tarihinde Ordu'da

Ordu ile Antalya 27. kez

Ligin ilk yarısında Antalya'da oynanan karşılaşmada 1-1 berabere kalan Orduspor ve Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig tarihinde 6. kez, resmi maçlarda ise 27. kez karşılaşacaklar. İlk olarak 1967-1968 sezonunun 14. haftasında 26 Kasım 1967 tarihinde Ordu'da karşılaşan iki ekibin bu ilk maçını Antalyaspor 1-0'lık skorla kazanmıştı.

Süper Lig'de 6. kez

Spor Toto Süper Lig'de ise ilk olarak 28 Ağustos 1983'de karşı karşıya gelen Orduspor ve Antalyaspor, Süper Lig'de toplam 5 kez karşılaşmış, bu maçların 3'ü berabere biterken, 2'sinde Antalyaspor sahadan galip ayrılan taraf olmuştu.

Bugüne Spor Toto Süper Lig'de 5, Bank Asya 1. Lig'de 4 ve Türkiye Kupasında 1 kez karşı karşıya gelen iki ekip, 16 kez de 2. Lig'de olmak üzere toplamda 26 resmi maçta karşı karşı geldiler.

Geçen sezon Türkiye Kupası'nda karşılaştılar

27 Ekim 2010 tarihinde Ziraat Türkiye Kupası Play-Off maçında o dönem Bank Asya 1.Ligde mücadele eden Orduspor ile Süper Ligde mücadele eden Medical Park Antalyaspor Ordu'da karşı karşıya gelmiş, Orduspor'un 79.dakikada Kostovski'nin kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldığı mücadelenin normal süresi 1-1 beraberlikle sona ermişti. Karşılaşmanın penaltılara gitmesi beklenirken, 120+1'de Tuna Üzümcü'nün golü 2-1 öne geçen MP Antalyaspor, Türkiye Kupasında gruplara kalan taraf olmuştu.

Antalya, Orduspor'a kaybetmiyor

Akdeniz temsilcisi Süper Lig, Türkiye Kupası ve Bank Asya 1. Lig'de oynanan toplam 10 karşılaşmada da Orduspor'a mağlup olmazken, Orduspor rakibine karşı son galibiyetini 16 Mart 1975 tarihinde Ordu'da oynanan 2. Lig maçında 1-0'lık skorla elde etti. Orduspor evinde oynadığı son 5 resmi karşılaşmada Antalyaspor'u hiç mağlup edemezken, Ordu'da oynanan 13 maçın 5'inde Orduspor, 4'ünde de Antalyaspor sahadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

İkisinin de 32 puanı var

Orduspor'da şu an için tek eksik Afrika Uluslar Kupasında Fildişi Sahili forması giyen Jean Jacques Gosso olurken, sakatlıkları düzelen kaleci Fornezzi ve Fatih Tekke'nin forma giyip giymeyeceği ise maç saatinde belli olacak.

Mor beyazlı ekipte ayrıca Miguel Garcia ve Selçuk Şahin, kart cezası sınırında bulunuyor.

Kırmızı beyazlı ekipte ise sakatlıkları nedeniyle Sammy, Emre ve Sedat maç kadrosunda yer almadı.

Ligde 32'şer puanla 11 ve 12. sırada yer alan iki takımın Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda yapacağı mücadeleyi Tolga Özkalfa yönetecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor