Onları hatırladınız mı?

Trabzonspor’da bugüne kadar yapılan yabancı transferler genel olarak tartışma konusu olmayı başardı. Bazıları iyi oyunuyla hafızalara kazınırken bazılarının isimleri dahi unutuldu. Bu yabancı kervanının içine son yıllarda giren  futbolculardan Faty Papy i

Onları hatırladınız mı?

Trabzonspor’da bugüne kadar yapılan yabancı transferler genel olarak tartışma konusu olmayı başardı. Bazıları iyi oyunuyla hafızalara kazınırken bazılarının isimleri dahi unutuldu. Bu yabancı kervanının içine son yıllarda giren  futbolculardan Faty Papy ile Christian Brüls ise gelecek vadeden genç oyuncular olurken bu transferlere yapılan yatırımlarda olumlu karşılanmıştı.

Ancak her iki genç futbolcu da Trabzonspor’da forma giyemeden kulüple olan bağları kesildi. Maddi olarak ise sorunlar bitmedi...

Burundili Faty Papy 2009’un Ocak ayında ülkesinin  Inter Star takımından  20 bin Euro’ya transfer edilip , Hollanda’nın Maastricht takımına kiralık olarak verilmişti. Genç oyuncu hazırlık kamplarında Bordo Mavili takıma çağrılsada tutunamadı ve sözleşmesi feshedildi. Papy şuanda  Güney Afrika’nın BIDVest Wits FC takımında oynamaya devam ediyor.

Christian Brüls ise  Temmuz 2008’de  bedelsiz olarak transfer edildi. Brüls için gelen övgü dolu sözler bu oyuncudan beklentileri yükseltsede, onu kiralık gönderilen Maastricht kulübünden Trabzonspor’a taşımaya yetmedi. Brüls Maastricht’te top koşturmaya devam ederken  Trabzonspor 2010 yılında sözleşmesini feshederek oyuncuyla yollarını ayırdı. Belçikalı oyuncu daha sonra yıldızını parlatarak ülkesinin Gent takımına transfer oldu. Halen burada forma giyen  Brüls 2 Milyon 500 bin Euro’luk bonservisiyle takımının en pahalı oyuncusu ünvanını taşımakta.

Brüls Belçika’da takımının yıldızı olurken Trabzonspor ile olan maddi bağı ise henüz son bulmuş değil.

Belçikalı genç futbolcu Trabzonspor ile olan  sözleşmesinin kulüp tarafından  tek taraflı olarak feshedilmesinin ardından 3 Milyon 535 Bin euro alacak için FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurarak kulübe dava açtı. Davanın sonucunda da  FIFA UÇK Trabzonspor’u  235 bin Euro’nun faiziyle birlikte futbolcuya ödenmesine karar verdi.

Böylece Trabzonspor gelecek vadeden bir oyuncuyu elden kaçırmakla beraber üzerine de borçlu çıkarak yeni bir dert kazandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler