Olimpiyatta son dakika sürprizi

Buenos Aires’te ‘özel sektör’ kartını açan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi, “2.9 milyar dolarlık tesis yatırımımızın tamamı özel sektör tarafından üstlenecek. 2018’de tamamlanması istenen tesisler 2016’ya hazır olacak” diyecek. SPONSOR DESTEĞİ Arjantin’de

Olimpiyatta son dakika sürprizi
Buenos Aires’te ‘özel sektör’ kartını açan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi, “2.9 milyar dolarlık tesis yatırımımızın tamamı özel sektör tarafından üstlenecek. 2018’de tamamlanması istenen tesisler 2016’ya hazır olacak” diyecek.
 
SPONSOR DESTEĞİ 
Arjantin’de yarın yapılacak kritik 2020 Olimpiyat Oyunları seçimi öncesinde İstanbul’un son dakika kozu belli oldu. Başkent Buenos Aires’teki son gün sunumları için geri sayıma geçilirken, yetkililer ‘özel sektör’ kartını açmaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son sözü alacağı sunumda, İstanbul’un 2.9 milyar dolarlık ‘tesis bütçesi’nin tamamıyla özel sektör tarafından üstlenileceği müjdelenecek. Tesislerin dışında konaklama, lojistik, ulaşım gibi gider kalemlerinin de İstanbul 2020’nin sponsorlarınca karşılanacağının altı çizilecek.
 
HALKA EK YÜK YOK
Peki bu ne anlama geliyor. Son dönemde olimpiyatların getirdiği ekonomik yükün ülkeleri zor durumda bırakması, dünya çapında kabul edilen bir gerçek. Özellikle Yunanistan’ın yaşadığı krizde Atina 2004’ün rolünün büyük olduğu kabul ediliyor. İstanbul’daki tesislerin devletin kasasından tek kuruş çıkmadan yapılacak olması, hem halka ek bir yük gelmeyeceği hem de özel sektörün oyunlara verdiği desteği ortaya koyuyor. Bu da oyunlar için en yüksek bütçeye sahip İstanbul’un ekonomik gücünü belgeliyor.
 
2016’DA TAMAM
Devletin ekonomik açıdan herhangi bir zorluk yaşamayacak olması, tesislerin tamamlanması için de önemli bir veri. İstanbul 2020’yle ilgili sunumda IOC’nin 2018 yılında tamamlanmasını istediği tesislerin, özel sektörün vereceği bu destek sayesinde çok daha erken bir şekilde tamamlanacağına vurgu yapılacak. Açılış ve kapanış törenlerinin yapılması planlanan Boğaziçi Stadı dışındaki tüm tesislerin, 2016 yılı sonunda hazır hale getirileceği bizzat Başbakan Erdoğan tarafından ifade edilecek.  
 
ERDOĞAN UYUMAYACAK
G-20 zirvesi için Rusya’da olan Başbakan Erdoğan 20 saatlik bir yolculuk sonrası bu gece yerel saatle 02.00’de Arjantin’e inecek. Son dakika hazırlıklarını gözden geçirecek Erdoğan, yerel saatle 08.30’da sunum için hazır olacak. Yani Erdoğan, Arjantin’de geceyi uykusuz geçirecek. 
 
SUNUMDAKİ ALTIN 11’İMİZ: Recep Tayyip Erdoğan, Suat Kılıç, Ali Babacan, Kadir Topbaş, Hasan Arat, Uğur Erdener, Ali Kiremitçioğlu, Alp Berker, Neşe Gündoğan, Gizem Girişmen, Çağla Büyükakçay 
 
İSTANBUL 5’E AYRILACAK
İstanbul’daki mevcut spor alanları olan Türk Telekom Arena, Şükrü Saraçoğlu Stadı, Olimpiyat Stadyumu, Ülker Arena, Abdi İpekçi Spor Salonu, Sinan Erdem Spor Salonu, Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu ile yenilenmesi planlanan İnönü Stadı, olimpiyatlarda kullanılacak. Yapılması planlanan ve İstanbul’un “incileri” olarak ön plana çıkan yeni tesisler ise gösterişleriyle göz kamaştıracak. Hazırlanan master plan kapsamında İstanbul; Olimpik Şehir Bölgesi, Sahil Bölgesi, Boğaziçi Bölgesi, Orman Bölgesi ve bağımsız spor tesisleri olmak üzere 5 alana ayrılacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor