Olimpiyat'ta ki olayda suçlu kim? MÜTHİŞ İDDİA!

70’te kıvılcım vardı. 90+2’de Melo sert girdi, taraftar sahaya daldı. Olimpiyat ‘Olaypiyat’a döndü. Maç tatil edildi... Peki sorun neydi?Son yıllarda futbol dışında her şeyi oynar olduk... Atatürk Olimpiyat Stadı’nda da dün muhteşem başlayan ancak sonu kö

Olimpiyat'ta ki olayda suçlu kim?  MÜTHİŞ İDDİA!

70’te kıvılcım vardı. 90+2’de Melo sert girdi, taraftar sahaya daldı. Olimpiyat ‘Olaypiyat’a döndü. Maç tatil edildi... Peki sorun neydi?

Son yıllarda futbol dışında her şeyi oynar olduk... Atatürk Olimpiyat Stadı’nda da dün muhteşem başlayan ancak sonu kötüye giden ve bitmeyen bir film izledik... Ama bu film Türkiye’de alışık olduğumuz klişe senaryolardan bile farklıydı... Olimpiyat Stadı’nda ne umuldu, ne oldu? İşte konu konu gelişmeler, cevap arayan ve mutlaka bulunup çözülmesi gereken iddialar?

OLAY NASIL BAŞLADI?
Her şey iyi güzel gidiyordu... Drogba önce ilk golü attı ardından 70’lerde Beşiktaş taraftarı arasında bir hareketlilik başladı. Bir kişi elinde bayrakla başka bir kişiyle tartışıyor ve ona vuruyordu. Ara ara buna benzer olaylar stadın belli bölümlerinde küçük çaplı da olsa görüldü. Ancak uzatma dakikalarına geçildiğinde film koptu.

FUTBOLCULAR NE YAPTI?
Melo’nun kırmızı kartı sonrası saha bir anda karıştı. Önce futbolcular atıştı sonrasında tribünden birileri atladı, sahaya daldı. Özel güvenlik ve polis müdahale etti ama bir değil iki değildi... Bir elin parmaklarıyla gösterilebilecek kişiler bir anda onlara sonra yüzlere doğru ilerledi. Hatta soyunma odalarının kapılarına kadar gelindi. Hakemlerle birlikte futbolcular soyunma odasına gitti. SORU

İŞARETLERİ ARTTI
Durup dururken bir anda büyük bir felakete doğru giden olaylar neden çıktı? Herkes bu soruya cevap aradı... Ancak kimse net bir şekilde ‘şu’ diyemedi, açık olmak gerekirse mantık yürüttü... Aslında olay halkasında birçok soru ve sorun vardı... Güvenlik zaafiyeti, kapıların kırılarak biletsiz içeri girildiğinin öne sürülmesi, hakem Fırat Aydınus’un yönetimini Beşiktaş taraftarının beğenmemesi, Melo’nun Motta’ya sert girmesi ve sonrasında soyunma odasına giderken forma gösterip tahrik etmesi...

‘PROVOKASYON’ İDDİALARI PATLADI
Ve gelelim devlet yetkililerinden tutun da spor yorumcularına kadar herkesin işaret ettiği provokasyon olaylarına... Birçok kesim bu olayların göründüğü gibi meselenin sadece saha içinde olmadığını, saha dışı hesapların olduğuna işaret etti, gönderme yaptı. Ancak şu anda bu konuda da somut bir veri ortaya konamadı, her şey yorumdan ibaret kaldı.

İDDİA: 1453 Kartalları ÇARŞI’ya SALDIRDI
Olaylar çıktı, sosyal medya patladı. En çok dikkat çeken ve hedef haline gelen ise Beşiktaş’ta yeni bir oluşum olan 1453 Kartalları’ydı. İddialara göre bu grubun ÇARŞI Grubu’na saldırmasının fitili ateşlediği öne sürüldü. Ayrıca 1453 Kartalları Grubu’nun twitter hesabına maçtan önce yazdığı “1453 Kartalları susan, oturan ya da maçta çekirdek yiyenlerin oluşturduğu bir platform değildir. Bugün gelin izleyin bizi, anlayacaksınız!” şeklindeki mesaj dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor