Olimpiyatlarda ŞİKE!

2012 Londra Olimpiyatları, kadınlar Badminton branşında ikişer ekiple mücadele eden Çin ve Güney Kore takımlarının tezgahına sahne oldu.Çinli Wang Xiaoli/Yu Yang ve Güney Kore'den Jung Kyung Eun/Kim Ha Na arasında oynanan Badminton A Grubu 3. karşılaşması

Olimpiyatlarda ŞİKE!

2012 Londra Olimpiyatları, kadınlar Badminton branşında ikişer ekiple mücadele eden Çin ve Güney Kore takımlarının tezgahına sahne oldu.

Çinli Wang Xiaoli/Yu Yang ve Güney Kore'den Jung Kyung Eun/Kim Ha Na arasında oynanan Badminton A Grubu 3. karşılaşmasında Çinli sporcular turnuvadaki diğer Çinli sporcular ile finale kadar eşleşebilmek için maçı kazanmak istemedi. Güney Koreli sporcular için de aynı şey geçerliydi. Onlar da maçı kazanması halinde kendi vatandaşları ile karşılaşmayacaktı.

Karşılaşma Çinli oyuncuların isteksiz oyunu ile başladı ve durum öyle bir noktaya geldi ki Çinli Wang Xiaoli/Yu Yang ikilisi topu kasıtlı olarak dışarı atmaya bile başladı. Maçın geldiği bu nokta Güney Koreli ikilinin de işine geliyordu. Hatta maçtaki bu anormal durumu seyirciler de farkederek sporcuları yuhlamaya başladı.

HAKEM UYARDI AMA...

Seyircilerin de tepkisinin ardından maçın başhakemi Mark Speight, karşılaşmada bir terslik olduğunu farketti ve maçı durdurdu. Alman hakemin 'Sizi diskalifiye ederim' uyarısının ardından maç yeniden başlasa da sonuç değişmedi. Maçı 21-14 ve 21-11'lik iki setle Güney Kore ekibi 2-0 kazandı. Sonuç olarak her iki takımda sahadan istediğini alarak ayrıldı. 

Maçın ardından hakemin dahi engelleyemediği bu şike girişimine Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) el attı.  Öte yandan tezgahın bir parçası olarak C Grubu'nda oynanan Güney Kore ve Endonezya arasında oynana maç için de şike iddiasında bulunulurken IOC'nin Güney Kore, Çin ve Endonezya ekipleri ile ilgili kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler