Olimpiyatlarda örnek ülke Türkiye

 Londra Olimpiyatları'na 66 kadın sporcuyla katılacak olan Türkiye, Müslüman ülkeleri kadın sporcu sayılarını artırmaları yönünde teşvik eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından örnek ülke olarak gösterildi.Ay-yıldızlı takımın 16 branşta 66's

Olimpiyatlarda örnek ülke Türkiye

 

Londra Olimpiyatları'na 66 kadın sporcuyla katılacak olan Türkiye, Müslüman ülkeleri kadın sporcu sayılarını artırmaları yönünde teşvik eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından örnek ülke olarak gösterildi.

Ay-yıldızlı takımın 16 branşta 66'sı kadın, 48'i erkek olmak üzere 114 sporcu ile katılacağı Londra Olimpiyatları öncesinde açıklamalarda bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, "Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı olimpiyatlar öncesinde Türkiye kadın sporcu sayısıyla dikkatleri üzerine çekti. Örnek ülke olduk" dedi.

IOC'nin uzun uğraşlardan sonra Katar'ı ikna ettiğini ve Katar'ın olimpiyatlara kadın sporcu göndereceğini dile getiren Gündoğan, "Sırada Suudi Arabistan var" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor