Olimpiyatlara sporcu yetiştiren iller hangisi?

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç  “Ben olimpiyatların büyük getirileri olacağına inanıyorum.” Söyledi. Kılıç, “ Bir kere bu meseleye, Türkiye’nin Avrupa Birliği perspektifi gibi bir yaklaşımla bakıyorum. Avrupa Birliği süreci sayesinde Türkiye, temel hak

Olimpiyatlara sporcu yetiştiren iller hangisi?

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç  “Ben olimpiyatların büyük getirileri olacağına inanıyorum.” Söyledi. Kılıç, “ Bir kere bu meseleye, Türkiye’nin Avrupa Birliği perspektifi gibi bir yaklaşımla bakıyorum. Avrupa Birliği süreci sayesinde Türkiye, temel hak ve özgürlükler, demokratik standartlar noktasında son 10 yılda devrim niteliğinde değişiklikler yaptı. O standartlara kavuştuktan sonra bizi Avrupa Birliği’ne alsalar da olur, almasalar da olur demiştik.”dedi. 

 
Olimpiyatlar sayesinde de çok şey kazanabiliriz ifadelerini kullanan Kılıç, “Ben bu adaylığı Türkiye’nin AB'ye üyelik sürecine  benzetiyorum. Türkiye, nasıl ki AB üyelik süreci sayesinde temel hak ve özgürlükler noktasında büyük reformlara imza atarak kabuk değiştirdiyse, olimpiyatlar da Türkiye için, İstanbul için iyi bir motivasyon kaynağı olabilir. İstanbul’un birçok yapısal sorunu olimpiyatlar sayesinde çözüme kavuşabilir. “şeklinde konuştu.
 
Kılıç, “Sporcu yetiştirme ve olimpik seyirci yetiştirme programlarımız olimpiyatlar sayesinde başarıya ulaşabilir. 12 kentimizi olimpiyata sporcu yetiştirme merkezi ilan ediyoruz. Bu kentler spor altyapısını büyük oranda tamamlamış illerimiz. Ankara, Erzurum, Trabzon, İstanbul, Samsun, Bursa, Konya, Mersin, Gaziantep, Kayseri, İzmir ve Aksaray’daParalimpik Sporcular Kamp Merkezi oluşturuyoruz. 2020 Olimpiyat ve ParalimpikOyunları’na yönelik sporcu yetiştirme programlarımız da hazır. Olimpiyatların İstanbul’a verilmesi bizim motivasyon kaynağımız olacak.”dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor